Pinterest

Fűszeres lencsével töltött sütőtök

Krémesen lágy, fűszeres lencsével töltött sütőtök - egészséges opció, ha egy kis kényeztetésre vágyunk. Akár kényelmi receptként, akár vendégváróként is megállja a helyét.
Közepes nehézségű
4 személy
45 perc
30 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 közepes méretű sütőtök

1 doboz Bonduelle lencse

1 kis lilahagyma

2 gerezd fokhagyma

10 dkg feta vagy hasonló állagú sajt

1 kis chilli

1 citrom leve

1 marék bébi spenót

görög joghurt

egy csokor petrezselyem



bors

olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
1 közepes méretű sütőtök

1 doboz Bonduelle lencse

1 kis lilahagyma

2 gerezd fokhagyma

10 dkg feta vagy hasonló állagú sajt

1 kis chilli

1 citrom leve

1 marék bébi spenót

görög joghurt

egy csokor petrezselyem



bors

olívaolaj
  1. lépés 1
    Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vágjuk félbe a sütőtököt, magozzuk ki majd locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és süssük meg.
  2. lépés 2
    Ameddig sül, készítsük el a tölteléket: Vágjuk nagyon apróra a hagymát és fokhagymát és adjuk a lecsöpögtetett lencséhez. Morzsoljuk hozzá a fetát és adjuk hozzá a kimagozott, apróra vágot chillit, valamint a spenótot. Önstük rá a citrom levét és az olívaolajat majd sózzuk, borsozzuk.
  3. lépés 3
    Ha a sütőtök megpuhult, várjuk meg amíg kihűl egy kicsit, majd kanalazzunk ki a megsült húsából egy keveset, hogy legyen helye a tölteléknek. Ezt a kikanalazott mennyiséget adjuk a lencsés keverékhez.
  4. lépés 4
    Töltsük meg a sütőtököt és süssük további 15 percig.
  5. lépés 5
    Ha elkészült egy kanál görög joghurttal és apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.