1. >Receptek
  2. >Lencsesaláta endíviával és naranccsal

Lencsesaláta endíviával és naranccsal

A lencsét nem csak kolbásszal lehet fogyasztani: meleg vagy hideg salátában önmagában is megállja a helyét.
Közepes nehézségű
4 személy
10 perc
25 perc
Hozzávalók
Hozzávalók
4 személyre
200 gramm Bonduelle Vapeur lencse

1 kisebb salotta hagyma

2 endívia

1 narancs

Mustár

Almaecet

Repce- vagy dióolaj

Só, bors
hozzávalók 4 személyre
200 gramm Bonduelle Vapeur lencse

1 kisebb salotta hagyma

2 endívia

1 narancs

Mustár

Almaecet

Repce- vagy dióolaj

Só, bors
  1. lépés 1
    Csepegtessünk le egy doboz Bonduelle Vapeur lencsét.
  2. lépés 2
    Tegyünk egy salátástálba 1 apróra vágott salotta hagymát, 2 fej szeletekre vágott endíviát és 1 hámozott, szeletekre szedett narancsot.
  3. lépés 3
    Egy kisebb tálban keverjünk össze 1 evőkanál mustárt, 2 evőkanál almaecetet, 3 evőkanál repce- vagy dióolajat, sót és borsot, majd öntsük rá a salátára.
  4. lépés 4
    Keverjük össze és azonnal fogyasszuk el! A maradékot tegyük légmentesen záró dobozba. Hidegen is nagyon finom.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Aranyszínű sültkarfiol saláta lencsével

    Gyönyörű színű saláta recept a különleges ízek kedvelőinek! Kurkumás-currys sült karfiolrózsák lencsével, quinoával, tahinis-citromos öntettel, petrezselyemmel és gyorsan savanyított lilahagymával. Önálló fogásként is megállja a helyét.

  • Meleg lencsesaláta sült céklával

    Télen sem kell lemondanunk a salátáról! Készítsünk sütőben sült édes gyökérzöldségeket lencsével, só...

  • Vegetáriánus padlizsán-lencse-gomba Mous...

    Mit szólnánk egy hús nélküli muszaka változathoz? A gomba és a lencse találkozása bizonyára megörven...