lépés 1
Reszeljük le a cukkinit és a kezünkkel nyomkodjuk ki belőle a vizet, amennyire tudjuk. A vöröshagymát vágjuk nagyon apróra.
lépés 2
Tegyük a húst egy tálba, adjuk hozzá a kukoricát, a cukkinit és a hagymát, reszeljünk bele 2 gerezd fokhagymát és a parmezánt. Adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet és a tojást, majd sózzuk, borsozzuk és keverjük jól össze. Adjunk hozzá néhány evőkanál zsemlemorzsát, hogy jól formázható masszát kapjunk, és keverjük ismét össze. Tegyük félre.
lépés 3
Állítsuk össze a mártogatóst: Vágjuk kis kockára a paradicsomot, apróra a lilahagymát és a koriandert, majd helyezzük egy tálba, reszeljük hozzá a megmaradt fokhagymát. Keverjük ki a lime levét 2-3 evőkanál olívaolajjal és öntsük a paradicsomra, sózzuk, borsozzuk.
lépés 4
Formázzunk kisebb golyókat a húsból és egy serpenyőben, kevés olajon süssük készre őket.
lépés 5
A salátát locsoljuk meg egy kevés almaecettel és olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és keverjük meg.
lépés 6
Tálaláskor szúrjuk a húsgolyókat nyársra és kínáljuk mellé a salátát és a paradicsomos mártogatóst.