Készítsünk Croque-Monsieurt, egy finom klasszikust, ezúttal vega változatban. Mi lenne, ha a szokásos kísérő salátát a szendvicsbe rejtenénk? A kecskesajt rukkolával nyerő kombináció, és mindössze 10 perc alatt elkészül.
Könnyű
4 személy
10 perc
10 perc
Olcsó
Hozzávalók
Hozzávalók
4 személyre
8 szelet fehér kenyér
1 csomag rukkola
1 rúd kecskesajt
olívaolaj
1 csipet chili vagy cayenne bors
só, bors
hozzávalók 4 személyre
8 szelet fehér kenyér
1 csomag rukkola
1 rúd kecskesajt
olívaolaj
1 csipet chili vagy cayenne bors
só, bors
lépés 1
Szeleteljünk fel 1 rúd kecskesajtot. Tegyünk 1 csomag rukkolát egy salátástálba és fűszerezzük olívaolajjal, borssal és sóval.
lépés 2
Helyezzünk 1-1 szelet sajtot a 4 szelet kenyér tetejére. Tegyünk rá egy nagyobb adag rukkolát és adjunk hozzá egy csipet chilit vagy cayenne borsot. Tegyünk egy szelet kenyeret a tetejére, és nyomjuk rá, hogy a rukkola összeessen picit.
lépés 3
Alacsony lángon, egy csepp olívaolaj kíséretében pirítsuk meg a szendvicset egy serpenyőben és egy spatulával nyomkodjuk le, hogy a saláta térfogata csökkenjen a hő hatására. Ha van otthon, olajjal finoman kikent szendvicssütőt is használhatunk. Vágjuk fel a croque-monsieur-t. háromszög formákra és forrón tálaljuk!
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Lencsesaláta eperrel és rozskenyér kruto...
Szokatlanul üde párosítás a lencse eperrel! A saláta kiegészül még fetával és rukkolával, így végeredménynek egy harmonikus salátát kapunk, melynek a látványa is üdítő.
Grillezett kukoricasaláta
Kukorica rajongók figyelmébe ajánljuk ezt a fejedelmi vajas-füstös paprikás grillezett kukorica salá...
Kukoricás-mangós töltött saláta
Előételt keresünk a hétvégi grillezéshez? Készítsünk töltött salátát! A római saláta nagy, ropogós l...