A klasszikus finomfőzelék újhullámos változata, egy könnyed fogás, ami a gyömbértől és a kókusztejtől lesz különleges. A pikáns fasírtokkal együtt izgalmas, teljes fogást kapunk.
Először állítsuk össze a fasírtot: keverjük össze a darált húst a kimagozott apróra vágott chilivel, az apróra vágott újhagymával, adjuk hozzá a felvert tojást és a zsemlemorzsát, sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk állni egy rövid ideig.
lépés 2
Egy edényben olvasszuk fel a vajat és reszeljük bele a megpucolt gyömbért. Rövid ideig pároljuk, majd adjuk hozzá a zöldségeket. Pár perc kevergetés után öntsük fel a kókusztejjel és forraljuk össze. Sózzuk, borsozzuk.
lépés 3
Készítsünk kisebb fasírtokat a darálthúsból és kevés olajon, közepesen forró serpenyőben süssük őket aranybarnára.
lépés 4
Tálaláskor a főzelék mellé tegyünk a fasírtból, majd szórjuk meg apróra vágott újhagymával és korianderrel (ha szeretjük, még egy kevés chilit tehetünk rá).
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Aranyszínű sültkarfiol saláta lencsével
Gyönyörű színű saláta recept a különleges ízek kedvelőinek! Kurkumás-currys sült karfiolrózsák lencsével, quinoával, tahinis-citromos öntettel, petrezselyemmel és gyorsan savanyított lilahagymával. Önálló fogásként is megállja a helyét.
Mexikói csirke pikánsan
Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban k...
Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojássa...
Vitaminokban gazdag, újhullámos főzelék, amely után mindenki vágyakozik a tél végén. Könnyű recept, ...