1. >Receptek
  2. >Gyors harira leves

Gyors harira leves

A harira - egy tradicionális észak-afrikai leves - általában hosszú ideig, lassú tűzön készül. Most itt az idő, hogy felfedezzük könnyen és gyorsabban elkészíthető változatát a konzerv lencsének és csicseriborsónak köszönhetően.
Nehéz
4 személy
15 perc
20 perc
Hozzávalók
4 személyre
150 g bárány vagy marha hús

1 doboz Bonduelle Vapeur lencse

1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

3 szál zeller

1 doboz paradicsompüré

1 citrom

80 g cérnametélt

2 ek liszt

1 vöröshagyma

1 csokor petrezselyem

1/2 csokor koriander

3 ek olívaolaj

1 tk kurkuma

1 tk kömény

1 tk paprika

Só, bors
hozzávalók 4 személyre
150 g bárány vagy marha hús

1 doboz Bonduelle Vapeur lencse

1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

3 szál zeller

1 doboz paradicsompüré

1 citrom

80 g cérnametélt

2 ek liszt

1 vöröshagyma

1 csokor petrezselyem

1/2 csokor koriander

3 ek olívaolaj

1 tk kurkuma

1 tk kömény

1 tk paprika

Só, bors
  1. lépés 1
    Hámozzuk meg és aprítsuk fel a hagymát és a zellert. Tépkedjünk össze a petrezselymet és a koriandert. Pirítsuk meg a húst 1 evőkanál olívaolajban. Adjuk hozzá a hagymát, a zellert, a petrezselymet és 1 doboz paradicsompürét.
  2. lépés 2
    Szórjuk meg 1 ek. köménnyel, 1 táskanál paprikával 1 evőkanál kurkumával és borssal. Öntsünk hozzá 1,5 liter vizet és forraljuk fel. 15 percig főzzük.
  3. lépés 3
    Öblítsük le a csicseriborsót. Öntsük egy nagyobb edénybe a lecsepegtetett lencsével és a cérnametélttel. Főzzük 5-8 percig, amíg a cérnametélt megfő.
  4. lépés 4
    Ha sűrűbb levest szeretnénk, keverjünk össze 2 evőkanál lisztet 8 cl vízzel. Lassan öntsük a forró levesbe és 3-4 percig folyamatosan kevergessük, amíg besűrűsüdik. Szórjuk meg korianderrel, adjunk hozzá egy kis citromlevet, és forrón tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Lencse és sárgarépa leves ricottával

    Sportolás vagy egy hosszú nap utáni kényelmi étel megerőltetés nélkül! Ez a pillanatok alatt megfőzhető, konzerv zöldséggel készült leves jól jön, ha nem akarunk sok időt tölteni a konyhában.

  • Aranyszínű sültkarfiol saláta lencsével

    Gyönyörű színű saláta recept a különleges ízek kedvelőinek! Kurkumás-currys sült karfiolrózsák lencs...

  • Grillezett zöldségek csicseriborsóval

    Színes, különböző formájú és méretű grillezett zöldségek, csicseriborsóval megszórva és egy fantaszt...