A harira - egy tradicionális észak-afrikai leves - általában hosszú ideig, lassú tűzön készül. Most itt az idő, hogy felfedezzük könnyen és gyorsabban elkészíthető változatát a konzerv lencsének és csicseriborsónak köszönhetően.
Nehéz
4 személy
15 perc
20 perc
Hozzávalók
4 személyre
150 g bárány vagy marha hús
1 doboz Bonduelle Vapeur lencse
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
3 szál zeller
1 doboz paradicsompüré
1 citrom
80 g cérnametélt
2 ek liszt
1 vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
1/2 csokor koriander
3 ek olívaolaj
1 tk kurkuma
1 tk kömény
1 tk paprika
Só, bors
hozzávalók 4 személyre
150 g bárány vagy marha hús
1 doboz Bonduelle Vapeur lencse
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
3 szál zeller
1 doboz paradicsompüré
1 citrom
80 g cérnametélt
2 ek liszt
1 vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
1/2 csokor koriander
3 ek olívaolaj
1 tk kurkuma
1 tk kömény
1 tk paprika
Só, bors
Termékajánlatunk a recepthez
Vapeur csicseriborsó
Vapeur lencse
lépés 1
Hámozzuk meg és aprítsuk fel a hagymát és a zellert. Tépkedjünk össze a petrezselymet és a koriandert. Pirítsuk meg a húst 1 evőkanál olívaolajban. Adjuk hozzá a hagymát, a zellert, a petrezselymet és 1 doboz paradicsompürét.
lépés 2
Szórjuk meg 1 ek. köménnyel, 1 táskanál paprikával 1 evőkanál kurkumával és borssal. Öntsünk hozzá 1,5 liter vizet és forraljuk fel. 15 percig főzzük.
lépés 3
Öblítsük le a csicseriborsót. Öntsük egy nagyobb edénybe a lecsepegtetett lencsével és a cérnametélttel. Főzzük 5-8 percig, amíg a cérnametélt megfő.
lépés 4
Ha sűrűbb levest szeretnénk, keverjünk össze 2 evőkanál lisztet 8 cl vízzel. Lassan öntsük a forró levesbe és 3-4 percig folyamatosan kevergessük, amíg besűrűsüdik. Szórjuk meg korianderrel, adjunk hozzá egy kis citromlevet, és forrón tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Lencse és sárgarépa leves ricottával
Sportolás vagy egy hosszú nap utáni kényelmi étel megerőltetés nélkül! Ez a pillanatok alatt megfőzhető, konzerv zöldséggel készült leves jól jön, ha nem akarunk sok időt tölteni a konyhában.
Aranyszínű sültkarfiol saláta lencsével
Gyönyörű színű saláta recept a különleges ízek kedvelőinek! Kurkumás-currys sült karfiolrózsák lencs...
Grillezett zöldségek csicseriborsóval
Színes, különböző formájú és méretű grillezett zöldségek, csicseriborsóval megszórva és egy fantaszt...