Gyors csicseriborsós-szardellás spagetti
Villámvacsora 15 perc alatt: fűszerekkel készült csicseriborsó püré villával összenyomva, hogy rendkívül ízletes és krémes szószt kapjunk. Forgassuk össze egy kevés egész csicseriborsóval és frissen főtt tésztával, ízesítsük citromlével és rengeteg petrezselyemmel, és máris kész az elképesztően jóleső tészta recept.
Könnyű
2 személy
20 perc
Hozzávalók
2 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
3 db szardella filé
2 gerezd fokhagyma
1 citrom
1 kis csokor petrezselyem
chili pehely
spagetti
olívaolaj
só
3 db szardella filé
2 gerezd fokhagyma
1 citrom
1 kis csokor petrezselyem
chili pehely
spagetti
olívaolaj
só
hozzávalók 2 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
3 db szardella filé
2 gerezd fokhagyma
1 citrom
1 kis csokor petrezselyem
chili pehely
spagetti
olívaolaj
só
3 db szardella filé
2 gerezd fokhagyma
1 citrom
1 kis csokor petrezselyem
chili pehely
spagetti
olívaolaj
só
- lépés 1Forrásban lévő, sós vízben főzzük meg a spagettit.
- lépés 2Egy serpenyőben melegítsünk olívaolajat és adjuk hozzá a szardellát, majd 1-2 perc után az apróra vágott fokhagymát is. Pár prc múlva adjuk hozzá a a chili pelyhet is.
- lépés 3Figyeljük, hogy a fokhagyma ne égjen meg. Kevergessük, ameddig a szardella szétesik, majd adjuk hozzá a lecsöpögtetett csicseriborsót.
- lépés 4Adjunk a keverékhez 2-3 evőkanállal a tészta főzővizéből, majd egy villával nyomkodjuk szét a csicseriborsó ⅔-át.
- lépés 5Keverjük hozzá a kifőtt spagettit, hogy az ízes, krémes csicseriborsós szósz bevonja a tésztát. Reszeljünk rá citromhéjat, illetve facsarjuk hozzá a levét is, keverjük át még egyszer.
- lépés 6Tálaláskor szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Grillezett zöldségek csicseriborsóval
Színes, különböző formájú és méretű grillezett zöldségek, csicseriborsóval megszórva és egy fantasztikusan ízletes chimichurri szósszal meglocsolva - ez a vibráló ízű, szemet gyönyörködtető saláta recept bármelyik nyári grill asztal főszereplője lehet.
Bon Menu India currys lencse répával és csicseriborsóval
Dobjuk fel a Bon Menu India currys lencsét párolt répával, csicseriborsóval, spenótlevelekkel és kókusztejjel, hogy még krémesebb legyen. Tálaláskor szórjuk meg szezámmaggal és friss petrezselyemmel, majd főtt barna rizst kínáljunk mellé.
Citromos csicseriborsó fasírt
Csicseriborsó fasírt recept a citrom frissítő ízével, római köménnyel és petrezselyemmel. A csicseriborsót részben összetörjük, részben egészben hagyjuk, hogy ropogósabb legyen. Citromos, mentás, fokhagymás joghurttal tálaljuk.
Fedezze fel ezt is...