Fehérboros baconbe tekert szűzpecsenye enyhén pikáns gyömbéres borsófőzelékkel. Mindkét ételben van egy kis csavar, együtt pedig istenien finom receptet alkotnak.
Közepes nehézségű
4 személy
60 perc
30 perc
Drága
Hozzávalók
4 személyre
Főzelékhez
- 1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
- 2 cm gyömbér
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 marék zsázsa
- vaj
- olívaolaj
- víz vagy alaplé
- só
- bors
A húshoz
- 40 dkg szűzpecsenye
- 6 szelet bacon
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl fehérbor
- 1 dl víz
- olaj
- vaj
- só
- bors
hozzávalók 4 személyre
Főzelékhez
- 1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
- 2 cm gyömbér
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 marék zsázsa
- vaj
- olívaolaj
- víz vagy alaplé
- só
- bors
A húshoz
- 40 dkg szűzpecsenye
- 6 szelet bacon
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl fehérbor
- 1 dl víz
- olaj
- vaj
- só
- bors
lépés 1
Vágjuk a húst vastagabb szeletekre (ebből a mennyiségből kb. 6 szelet lesz), sózás, borsozás után tekerjük köréjük a bacont és fogpiszkálóval rögzítsük.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat és a vajat, majd helyezzük bele a húst és pirítsuk meg mindkét oldalát.
lépés 2
A fokhagymát vágjuk nagyobb darabokra és dobjuk a hús mellé, majd 1-2 perc múlva öntsük fel a fehérborral, alkoholtartalmát hagyjuk egy kicsit elpárologni.
Adjunk hozzá egy kevés vizet, majd fedő alatt pároljuk kb. 20 percig.
lépés 3
Ez idő alatt elkészítjük a főzeléket: egy kevés olívaolajat és egy diónyi vajat felmelegítünk egy lábosban, majd belereszeljük a gyömbért és a fokhagymát és pár percig pároljuk.
Hozzádobjuk a borsót és felöntjük vízzel/alaplével, sózzuk, borsozzuk és felforraljuk.
lépés 4
Egy keveset (kb. az egyharmadát) kimerünk belőle és botmixerrel pürésítjük, majd visszaöntjük a lábosba - így a főzeléket önmagával tudjuk sűríteni.
lépés 5
Miután a hús megpuhult, levesszük a fedőt és magasabb fokozaton kissé megpirítjuk.
A borsófőzeléket megszórjuk friss zsázsával és a baconos szűzpecsenyével tálalju
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojássa...
Vitaminokban gazdag, újhullámos főzelék, amely után mindenki vágyakozik a tél végén. Könnyű recept, ráadásul gluténmentes is, mivel liszt nélkül készül. A kész művet pedig ízlés szerint egy-egy buggyantott tojással koronázhatjuk meg.
Mexikói csirke pikánsan
Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban k...
Sütőben sült sajtos makaróni brokkolival
Sajtos, krémes, tepsiben sült mac and cheese, vajjal és sok-sok cheddarral. Laktató, egyszerűen elké...