Grillezett csirkemell kukoricás mexikói salátával
Izgalmas, színes fogás, amely üdítően fog hatni a nyári kánikulában! Egyszerű grill recept, amely nagy kedvenc lesz kerti partikon, kicsik és nagyok boldogan fogyasztják majd.
Közepes nehézségű
2 személy
40 perc
10 perc
Hozzávalók
2 személyre
1 doboz Bonduelle Créatif Sombrero Mix
1 egész csirkemell filé
2 lime
1 nagy csokor koriander (fele a salátához)
2 gerezd fokhagyma
1 tk. őrölt chili
½ tk. őrölt görögszéna (elhagyható)
1 fürt koktélparadicsom
1 kis lilahagyma
1 marék tortilla chips
½ uborka
só
bors
olívaolaj
1 egész csirkemell filé
2 lime
1 nagy csokor koriander (fele a salátához)
2 gerezd fokhagyma
1 tk. őrölt chili
½ tk. őrölt görögszéna (elhagyható)
1 fürt koktélparadicsom
1 kis lilahagyma
1 marék tortilla chips
½ uborka
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 2 személyre
1 doboz Bonduelle Créatif Sombrero Mix
1 egész csirkemell filé
2 lime
1 nagy csokor koriander (fele a salátához)
2 gerezd fokhagyma
1 tk. őrölt chili
½ tk. őrölt görögszéna (elhagyható)
1 fürt koktélparadicsom
1 kis lilahagyma
1 marék tortilla chips
½ uborka
só
bors
olívaolaj
1 egész csirkemell filé
2 lime
1 nagy csokor koriander (fele a salátához)
2 gerezd fokhagyma
1 tk. őrölt chili
½ tk. őrölt görögszéna (elhagyható)
1 fürt koktélparadicsom
1 kis lilahagyma
1 marék tortilla chips
½ uborka
só
bors
olívaolaj
- lépés 1A csirkemellet vágjuk félbe, majd a két felet felezzük tovább. Csomagoljuk folpack-ba és klopfolóval vagy sodrófával lapítgassuk ki egyenletesre.
- lépés 2Keverjük ki az olívaolajat az egyik lime reszelt héjával és levével, reszeljük bele a fokhagymát, szórjuk bele az őrölt chilit és a görögszénát, az apróra vágott koriandert és sózzuk, borsozzuk.
- lépés 3A csirkét tegyük egy zárható zacskóba, öntsük rá a pácot és legalább fél órára tegyük hűtőbe.
- lépés 4Addig állítsuk össze a salátát: szeleteljük fel a lilahagymát és a paradicsomot, az uborkát kockázzuk fel és tegyük őket egy salátás tálba, majd adjuk hozzá a Créatif Sombrero Mix-et. Facsarjuk bele a másik lime levét, adjuk hozzá az apróra vágott koriandert. Locsoljuk meg olívaolajjal és sózzuk, borsozzuk. Tálalásig tegyük hűtőbe.
- lépés 5Forró grillserpenyőben süssük meg a csirkét, oldalanként kb. 5 percig.
- lépés 6Tálaláskor a salátát szórjuk meg a kissé összetört tortilla chips-szel és helyezzünk mellé egy frissen sült csirkemellet.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Mexikói csirke pikánsan
Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.
Parmezános-zöldborsós burgonyakrokett
Belül lágy, kívül aranybarnára sült burgonyakrokett airfryerben készítve. Szerecsendióval fűszerezve, parmezánnal gazdagítva, és egy kevés zöldborsóval megbolondítva a tökéletes ízélmény érdekében.
Currywurst curry szószos babbal
Tegyük izgalmasabbá a berliniek kedvenc street food receptjét Bonduelle currys babbal és finom körítéssel. A kisütött, felszeletelt grillkolbászokat curry szószos fehérbabbal a tetején tálaljuk, mellé kis adag, apróra kockázott, friss zöldségekből összeállított salátát és grillezett pita szeleteket kínáljunk.
Fedezze fel ezt is...