Izgalmas, színes fogás, amely üdítően fog hatni a nyári kánikulában! Egyszerű grill recept, amely nagy kedvenc lesz kerti partikon, kicsik és nagyok boldogan fogyasztják majd.
Közepes nehézségű
2-3 személy
40 perc
10 perc
Hozzávalók
1 személyre
1 doboz Bonduelle Créatif Sombrero Mix
1 egész csirkemell filé
2 lime
1 nagy csokor koriander (fele a salátához)
2 gerezd fokhagyma
1 tk. őrölt chili
½ tk. őrölt görögszéna (elhagyható)
1 fürt koktélparadicsom
1 kis lilahagyma
1 marék tortilla chips
½ uborka
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 1 személyre
1 doboz Bonduelle Créatif Sombrero Mix
1 egész csirkemell filé
2 lime
1 nagy csokor koriander (fele a salátához)
2 gerezd fokhagyma
1 tk. őrölt chili
½ tk. őrölt görögszéna (elhagyható)
1 fürt koktélparadicsom
1 kis lilahagyma
1 marék tortilla chips
½ uborka
só
bors
olívaolaj
Termékajánlatunk a recepthez
Créatif Sombrero zöldségkeverék
lépés 1
A csirkemellet vágjuk félbe, majd a két felet felezzük tovább. Csomagoljuk folpack-ba és klopfolóval vagy sodrófával lapítgassuk ki egyenletesre.
lépés 2
Keverjük ki az olívaolajat az egyik lime reszelt héjával és levével, reszeljük bele a fokhagymát, szórjuk bele az őrölt chilit és a görögszénát, az apróra vágott koriandert és sózzuk, borsozzuk.
lépés 3
A csirkét tegyük egy zárható zacskóba, öntsük rá a pácot és legalább fél órára tegyük hűtőbe.
lépés 4
Addig állítsuk össze a salátát: szeleteljük fel a lilahagymát és a paradicsomot, az uborkát kockázzuk fel és tegyük őket egy salátás tálba, majd adjuk hozzá a Créatif Sombrero Mix-et. Facsarjuk bele a másik lime levét, adjuk hozzá az apróra vágott koriandert. Locsoljuk meg olívaolajjal és sózzuk, borsozzuk. Tálalásig tegyük hűtőbe.
lépés 5
Forró grillserpenyőben süssük meg a csirkét, oldalanként kb. 5 percig.
lépés 6
Tálaláskor a salátát szórjuk meg a kissé összetört tortilla chips-szel és helyezzünk mellé egy frissen sült csirkemellet.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Spenótos-zöldborsós leveles tésztás péks...
Házilag könnyen elkészíthető, frissen sütött sós péksütemény recept, kakukkfűvel és szerecsendióval ízesített karamellizált hagymás, spenótos, zöldborsós töltelékkel. Ha még több ízre vágyunk, reszelt sajt is kerülhet bele.
Mexikói csirke pikánsan
Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban k...
Bon Menu Marocco Csicseriborsó fűszeres ...
Süssük meg a csirkemellet fűszerekkel, szedjük szét villával kisebb darabokra, majd melegítsük össze...