Gorgonzolás rigatoni rukkolával és dióval
Lágy tejszínes-gorgonzolás szósszal nyakonöntött színes rigatoni tészta, pirított dióval és friss rukkolalevelekkel teljessé téve a fogást.
Könnyű
3 személy
25 perc
Hozzávalók
3 személyre
250 g rigatoni
10 dkg gorgonzola
2 dl tejszín
5 dkg dió
3 dkg vaj
2 marék rukkola
só
bors
10 dkg gorgonzola
2 dl tejszín
5 dkg dió
3 dkg vaj
2 marék rukkola
só
bors
hozzávalók 3 személyre
250 g rigatoni
10 dkg gorgonzola
2 dl tejszín
5 dkg dió
3 dkg vaj
2 marék rukkola
só
bors
10 dkg gorgonzola
2 dl tejszín
5 dkg dió
3 dkg vaj
2 marék rukkola
só
bors
- lépés 1A rigatonit főzzük meg a csomagoláson megadott módon.
- lépés 2Közben olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, tördeljük bele a gorgonzolát és öntsük hozzá a tejszínt. Tekerjünk bele egy nagy adag frissen őrölt borsot és sózzuk, ha szükséges. Kevergessük, ameddig kissé besűrűsödik a szósz.
- lépés 3Egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a diót, majd aprítsuk durvára.
- lépés 4Keverjük a tésztát a krémes szószba.
- lépés 5Tálaláskor adjuk hozzá a rukkolát és szórjuk meg a pirított dióval.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Kukoricás-mangós töltött saláta
Előételt keresünk a hétvégi grillezéshez? Készítsünk töltött salátát! A római saláta nagy, ropogós levelei tökéletes tortillaként szolgálnak, a sárgadinnyés-kukoricás töltelék pedig igazi felüdülést nyújt a legmelegebb nyári napokon!
Tzatziki uborkával és zöldalmával
Mi idézhetné meg jobban Görögországot, mint a tzatziki? Most egy almával és retekkel készült változatot ajánlunk! Fogyaszthatod köretként, előételként, de akár főfogásként is!
Grillezett kukoricasaláta
Kukorica rajongók figyelmébe ajánljuk ezt a fejedelmi vajas-füstös paprikás grillezett kukorica salátát! Ha már nincs kéznél a grillsütő, a sütőben is elkészíthető, így a lakást is mennyei kukorica illat járja majd át.
Fedezze fel ezt is...