Gorgonzolás rigatoni rukkolával és dióval

Lágy tejszínes-gorgonzolás szósszal nyakonöntött színes rigatoni tészta, pirított dióval és friss rukkolalevelekkel teljessé téve a fogást.
Könnyű
3 személy
25 perc
Hozzávalók
3 személyre
250 g rigatoni

10 dkg gorgonzola

2 dl tejszín

5 dkg dió

3 dkg vaj

2 marék rukkola



bors
hozzávalók 3 személyre
250 g rigatoni

10 dkg gorgonzola

2 dl tejszín

5 dkg dió

3 dkg vaj

2 marék rukkola



bors
  1. lépés 1
    A rigatonit főzzük meg a csomagoláson megadott módon.
  2. lépés 2
    Közben olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, tördeljük bele a gorgonzolát és öntsük hozzá a tejszínt. Tekerjünk bele egy nagy adag frissen őrölt borsot és sózzuk, ha szükséges. Kevergessük, ameddig kissé besűrűsödik a szósz.
  3. lépés 3
    Egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a diót, majd aprítsuk durvára.
  4. lépés 4
    Keverjük a tésztát a krémes szószba.
  5. lépés 5
    Tálaláskor adjuk hozzá a rukkolát és szórjuk meg a pirított dióval.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Kukoricás-mangós töltött saláta

    Kukoricás-mangós töltött saláta

    Előételt keresünk a hétvégi grillezéshez? Készítsünk töltött salátát! A római saláta nagy, ropogós levelei tökéletes tortillaként szolgálnak, a sárgadinnyés-kukoricás töltelék pedig igazi felüdülést nyújt a legmelegebb nyári napokon!

  • Tzatziki uborkával és zöldalmával

    Tzatziki uborkával és zöldalmával

    Mi idézhetné meg jobban Görögországot, mint a tzatziki? Most egy almával és retekkel készült változatot ajánlunk! Fogyaszthatod köretként, előételként, de akár főfogásként is!

  • Grillezett kukoricasaláta

    Grillezett kukoricasaláta

    Kukorica rajongók figyelmébe ajánljuk ezt a fejedelmi vajas-füstös paprikás grillezett kukorica salátát! Ha már nincs kéznél a grillsütő, a sütőben is elkészíthető, így a lakást is mennyei kukorica illat járja majd át.