Gombás-olívás karfiolrizs pizza

Garantált íz, 100% élvezet! Ez a rendkívüli, glutén- és szénhidrátmentes karfiolrizs pizza még a hagyományos pizzarajongók tetszését is biztosan elnyeri.
Közepes nehézségű
4 személy
20 perc
50 perc
Hozzávalók
Hozzávalók
4 személyre
400 g fagyasztott Bonduelle karfiolrizs

1 tojás

50g reszelt parmezán vagy Grana Padano

200 g paradicsomszósz

1 mozzarella

4 gomba

Fekete vagy zöld olívabogyó

1 ek szárított oregánó vagy kakukkfű

1 ek olívaolaj

Tálaláshoz: zöldsaláta
hozzávalók 4 személyre
400 g fagyasztott Bonduelle karfiolrizs

1 tojás

50g reszelt parmezán vagy Grana Padano

200 g paradicsomszósz

1 mozzarella

4 gomba

Fekete vagy zöld olívabogyó

1 ek szárított oregánó vagy kakukkfű

1 ek olívaolaj

Tálaláshoz: zöldsaláta

Termékajánlatunk a recepthez

Gyorsfagyasztott karfiolrizs
  1. lépés 1
    Melegítsük elő a sütőt 180 ° C-ra. Készítsük el a Bonduelle karfiolrizst a csomagoláson található utasítások szerint.
  2. lépés 2
    A megfőtt karfiolt csepegtessük le, tegyük egy tiszta konyharuhába és nyomkodjuk ki belőle a lehető legtöbb levet. Vagy tegyük egy szűrőbe is, és egy kanál segítségével nyomkodjuk ki belőle a levet.
  3. lépés 3
    Keverjük össze a főtt karfiolrizst, a tojást, a parmezánt vagy Grana Padanót. Egy sütőpapíron terítsük szét a keveréket kb. 1 cm vastag korong formára.
  4. lépés 4
    Helyezzük a sütőbe 30–40 percre, kétszer kinyitva a sütő ajtaját, hogy távozzon a gőz. A tészta széleinek enyhén meg kell barnulniuk, és a pizzaalapnak könnyedén le kell jönnie a sütőlapról: ha szükséges, hosszabbítsuk meg a sütési időt 10 perccel.
  5. lépés 5
    Vegyük ki a pizzát a sütőből. Kenjük meg a tetejét paradicsomszósszal, tegyük rá a mozzarellát, szeletelt gombát, az olajbogyót vagy bármilyen általunk választott feltétet. Szórjuk meg oregánóval, és locsoljuk meg olívaolajjal.
  6. lépés 6
    Állítsuk be a sütő hőmérsékletét 210 ° -ra. Süssük a pizzát további 10-15 percig, amíg a sajt megolvad és aranyszínűvé válik. Tálaljuk forrón zöldsalátával.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Karfiolos finomfőzelék újhagymás csirkefasírtokkal

    A klasszikus finomfőzelék újhullámos változata, egy könnyed fogás, ami a gyömbértől és a kókusztejtől lesz különleges. A pikáns fasírtokkal együtt izgalmas, teljes fogást kapunk.

  • Karfiolos krémleves gránátalmával és dióval

    Egzotikus ízvilágú karfiolleves ropogós gránátalmával és dióval megszórva. Ha szeretjük a zöldségleveseket, ezt a fogást is kedvelni fogjuk!

  • Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojással

    Vitaminokban gazdag, újhullámos főzelék, amely után mindenki vágyakozik a tél végén. Könnyű recept, ráadásul gluténmentes is, mivel liszt nélkül készül. A kész művet pedig ízlés szerint egy-egy buggyantott tojással koronázhatjuk meg.