Fusilli padlizsánnal, zöld olajbogyóval és petrezselyemmel
A padlizsán elkészítésének egyik legfinomabb módja, ha egészen ici-pici kockákra vágjuk és fokhagymával magaslángon krémesre pirítjuk, majd utána hozzáadunk némi olajbogyót, kis citromlevet és sok-sok petrezselymet.
Könnyű
3 személy
30 perc
Hozzávalók
3 személyre
250 g fusilli
1 közepes padlizsán
2 gerezd fokhagyma
1 nagy marék zöld olajbogyó
1 csokor petrezselyem
citrom
chilipehely
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 3 személyre
250 g fusilli
1 közepes padlizsán
2 gerezd fokhagyma
1 nagy marék zöld olajbogyó
1 csokor petrezselyem
citrom
chilipehely
só
bors
olívaolaj
lépés 1
A padlizsánt vágjuk be sűrűn hosszában és keresztben, majd szeleteljük fel, hogy egész pici kockákat kapjunk.
lépés 2
Nagy lángon forrósítsunk fel egy serpenyőt, majd öntsünk bele egy kevés olívaolajat és adjuk hozzá a padlizsánt. Gyakori kevergetés mellett süssük 7-10 percig, amíg pirult, krémes lesz.
lépés 3
Reszeljük hozzá a fokhagymát, szórjuk bele egy nagy csipet chilipelyhet, sózzuk, borsozzuk. Dobjuk hozzá a felkarikázott olajbogyót is és locsoljuk meg a citrom levével. Pirítsuk össze őket pár percig.
lépés 4
A fusillit főzzük meg a csomagoláson jelzett ideig.
lépés 5
Tálaláskor merjünk a krémes padlizsánból a tésztára, szórjuk meg vágott petrezselyemmel és locsoljuk meg olívaolajjal.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Grillezett kukoricasaláta
Kukorica rajongók figyelmébe ajánljuk ezt a fejedelmi vajas-füstös paprikás grillezett kukorica salátát! Ha már nincs kéznél a grillsütő, a sütőben is elkészíthető, így a lakást is mennyei kukorica illat járja majd át.
Hasselback sültkrumpli mentás zöldborsók...
Izgalmas és látványos recept burgonyából! A zöldségeket egészben hagyjuk, és 2-3 mm-enként bevágjuk,...
Gazdag lencseleves
Tartalmas leves rengeteg zöldséggel és tápláló lencsével. Hűvös téli estéken vagy böjti időszakban t...