Reggelire, uzsonnára vagy desszertként - mindig találhatunk alkalmat ennek a répás banánkenyérnek az elfogyasztására! Ez a finom, egészséges snack gyorsan elkészül és olyan puha, hogy ha eddig nem rajongtunk értük, ezentúl akkor is más szemmel fogunk nézni a süteményekre!
Könnyű
6 személy
20 perc
35 perc
Hozzávalók
Hozzávalók
6 személyre
2-3 érett banán (kb. 240 g meghámozva)
240 g liszt
2 tojás
120 g barnacukor
120 g reszelt sárgarépa
10 cl napraforgó vagy repceolaj
1 tk sütőpor
1/2 tk finom só
1/2 tk őrölt fahéj
hozzávalók 6 személyre
2-3 érett banán (kb. 240 g meghámozva)
240 g liszt
2 tojás
120 g barnacukor
120 g reszelt sárgarépa
10 cl napraforgó vagy repceolaj
1 tk sütőpor
1/2 tk finom só
1/2 tk őrölt fahéj
lépés 1
Melegítsük elő a sütőt 180 ° C-ra. Vajazzunk vagy olajozzunk meg egy tortaformát.
lépés 2
Hámozzuk meg és egy villa segítségével pépesítsük össze a banánokat egy tálban. Adjuk hozzá a tojásokat, a cukrot és az olajat, majd keverjük össze.
lépés 3
Keverjük a masszához a lisztet, a sütőport, a sót és a fahéjat is.
lépés 4
Végül adjuk hozzá a reszelt sárgarépát és alaposan dolgozzuk bele a tésztába.
lépés 5
Öntsük a tésztát a tortaformába és süssük 30 percig. Figyeljük a torta színét: ha túl gyorsan barnul, fedjük be sütőpapírral. Langyosan vagy hidegen tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Gombapörkölt gulyás módra
Van, aki forrón szereti! A pörkölt szerelmeseinek elhoztuk a klasszikus gulyás 100%-ig vegetáriánus változatát. Gomba, burgonya és sárgarépa, a végén egy kis tejföllel tálalva.
Sárgarépás karácsonyi csillagok
Az adventi szezonban vagy karácsonykor is elkészíthető finoman fűszerezett omlós csillagok puhaságuk...
Zöldbab saláta sárgarépával, csemegekuko...
A tökéletes és gyors ebédet vagy vacsorát keressük? Mindössze 10 perc alatt elkészül a fagyasztott z...