1. >Receptek
  2. >Darált marhahúsos-vörösbabos calzone

Darált marhahúsos-vörösbabos calzone

Az olaszok töltött pizza receptje marhahúsos, vörösbabos fűszeres, paradicsomos raguval töltve, és a vitaminpótlás érdekében friss, kevert zöldsalátával tálalva.
Nehéz
5 személy
45 perc
25 perc
Hozzávalók
5 személyre
5 db calzone-hoz

1 doboz Bonduelle Bon Menu Mexicana

400 g darált marhahús

250 g koktélparadicsom

1 hagyma

3 gerezd fokhagyma

1 chili

340 g pizza liszt

1 zacskó szárított élesztő

1 tk cukor

½ tk szárított oregánó

½ tk őrölt római kömény

½ tk őrölt koriander

1 csomag kevert salátalevél

fehérborecet



bors

olívaolaj

200 ml meleg víz
hozzávalók 5 személyre
5 db calzone-hoz

1 doboz Bonduelle Bon Menu Mexicana

400 g darált marhahús

250 g koktélparadicsom

1 hagyma

3 gerezd fokhagyma

1 chili

340 g pizza liszt

1 zacskó szárított élesztő

1 tk cukor

½ tk szárított oregánó

½ tk őrölt római kömény

½ tk őrölt koriander

1 csomag kevert salátalevél

fehérborecet



bors

olívaolaj

200 ml meleg víz
  1. lépés 1
    Tegyük a lisztet egy tálba és keverjük össze egy nagy csipet sóval. Csináljunk egy mélyedést a közepén és szórjuk bele az élesztőt és a cukrot, majd öntsük bele a vizet és 1 ek. olívaolajat. Gyúrjuk, amíg szépen összeáll a tészta. Tegyük a tésztát egy kiolajozott tálba és letakarva hagyjuk 30-40 percig pihenni, ameddig a duplájára nő.
  2. lépés 2
    Vágjuk apróra a hagymát és kezdjük el dinsztelni, majd pár perc elteltével dobjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát is.
  3. lépés 3
    Magozzuk ki és vágjuk fel a chilit, majd adjuk a hagymás alaphoz. Szórjuk bele a szárított fűszereket és kevergessük 1-2 percig. Adjuk hozzá a darálthúst, sózzuk, borsozzuk és pirítsuk fehéredésig. Adjuk hozzá a felezett paradicsomot és a Bon Menu Mexicana-t és főzzük 25-30 percig.
  4. lépés 4
    Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  5. lépés 5
    Mikor megkelt a tészta, gyúrjuk át és osszuk szét 5 darabra.
  6. lépés 6
    Mindegyiket nyújtsuk ki kb. 20 cm átmérőjű körre és kanalazzuk a körök egyik felére a töltelékből. Hajtsuk félkör alakúra a calzonékat és nyomkodjuk alaposan össze a tészta széleit. Kenjük meg a tetejüket olajjal, majd helyezzük a sütőbe 25 percre.
  7. lépés 7
    A zöldsalátát keverjük össze egy kevés olívaolajjal és fehérborecettel és sózzuk, borsozzuk.
  8. lépés 8
    Tálaláskor kínáljunk a calzone mellé a salátából.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Kukoricás-csirkés enchilada

    Mexikói töltött tortilla recept sütőben sütve: a tortillákat sült csirkével, fűszeres-enyhén csípős paradicsomszósszal, tejföllel, édes kukoricával, sajttal, jalapenó paprikával töltjük meg, sütőtálba fektetjük, majd a maradék paradicsomszósszal meglocsolva és a tetején sok sajttal sütjük készre.

  • Vegán bab-quinoa burger

    Ki tudna ellenállni egy ilyen gusztusos kinézetű burgernek? A szósz abszolút rajtunk múlik, a 100%-i...

  • Tepsis csirkecomb újkrumplival és fehérb...

    Finom és egészséges egytálétel recept az egész családnak! Fokhagymás-citromos-fűszeres csirkecombok ...