Darált marhahúsos-vörösbabos calzone
1 doboz Bonduelle Bon Menu Mexicana
400 g darált marhahús
250 g koktélparadicsom
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 chili
340 g pizza liszt
1 zacskó szárított élesztő
1 tk cukor
½ tk szárított oregánó
½ tk őrölt római kömény
½ tk őrölt koriander
1 csomag kevert salátalevél
fehérborecet
só
bors
olívaolaj
200 ml meleg víz
1 doboz Bonduelle Bon Menu Mexicana
400 g darált marhahús
250 g koktélparadicsom
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 chili
340 g pizza liszt
1 zacskó szárított élesztő
1 tk cukor
½ tk szárított oregánó
½ tk őrölt római kömény
½ tk őrölt koriander
1 csomag kevert salátalevél
fehérborecet
só
bors
olívaolaj
200 ml meleg víz
- lépés 1Tegyük a lisztet egy tálba és keverjük össze egy nagy csipet sóval. Csináljunk egy mélyedést a közepén és szórjuk bele az élesztőt és a cukrot, majd öntsük bele a vizet és 1 ek. olívaolajat. Gyúrjuk, amíg szépen összeáll a tészta. Tegyük a tésztát egy kiolajozott tálba és letakarva hagyjuk 30-40 percig pihenni, ameddig a duplájára nő.
- lépés 2Vágjuk apróra a hagymát és kezdjük el dinsztelni, majd pár perc elteltével dobjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát is.
- lépés 3Magozzuk ki és vágjuk fel a chilit, majd adjuk a hagymás alaphoz. Szórjuk bele a szárított fűszereket és kevergessük 1-2 percig. Adjuk hozzá a darálthúst, sózzuk, borsozzuk és pirítsuk fehéredésig. Adjuk hozzá a felezett paradicsomot és a Bon Menu Mexicana-t és főzzük 25-30 percig.
- lépés 4Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
- lépés 5Mikor megkelt a tészta, gyúrjuk át és osszuk szét 5 darabra.
- lépés 6Mindegyiket nyújtsuk ki kb. 20 cm átmérőjű körre és kanalazzuk a körök egyik felére a töltelékből. Hajtsuk félkör alakúra a calzonékat és nyomkodjuk alaposan össze a tészta széleit. Kenjük meg a tetejüket olajjal, majd helyezzük a sütőbe 25 percre.
- lépés 7A zöldsalátát keverjük össze egy kevés olívaolajjal és fehérborecettel és sózzuk, borsozzuk.
- lépés 8Tálaláskor kínáljunk a calzone mellé a salátából.
Kukoricás-csirkés enchilada
Mexikói töltött tortilla recept sütőben sütve: a tortillákat sült csirkével, fűszeres-enyhén csípős paradicsomszósszal, tejföllel, édes kukoricával, sajttal, jalapenó paprikával töltjük meg, sütőtálba fektetjük, majd a maradék paradicsomszósszal meglocsolva és a tetején sok sajttal sütjük készre.
Vegán bab-quinoa burger
Ki tudna ellenállni egy ilyen gusztusos kinézetű burgernek? A szósz abszolút rajtunk múlik, a 100%-ig növényi alapanyagból készült pogácsa receptjéről pedig a Bonduelle gondoskodik.
Tepsis csirkecomb újkrumplival és fehérbabbal
Finom és egészséges egytálétel recept az egész családnak! Fokhagymás-citromos-fűszeres csirkecombok újkrumplival együtt sütve, a sütés végén kerül a tepsibe mellé koktélparadicsom, lilahagyma és végül a cannellini bab is. Fokhagymás-zöldfűszeres joghurtot kínájlunk mellé tálaláskor.