Chilis kukoricás, húsos pite
Omlós és ízletes húsos pite különlegesen fűszerezve, és egy kis chillivel színesítve. Ínyenc recept a vendégek kényeztetésére vagy a hétköznapok felpezsdítésére.
Nehéz
4 személy
50 perc
20 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
2 doboz Bonduelle Gold chilis kukorica
25 dkg bacon
2 csokor újhagyma
rozmaring
40 dkg darált hús
1 ek. vaj
1 dl paradicsomszósz
szerecsendió
só
1 fej fokhagyma
1 tojás
20 dkg leveles tészta
5 dkg cheddar sajt
1 lime reszelt héja
25 dkg bacon
2 csokor újhagyma
rozmaring
40 dkg darált hús
1 ek. vaj
1 dl paradicsomszósz
szerecsendió
só
1 fej fokhagyma
1 tojás
20 dkg leveles tészta
5 dkg cheddar sajt
1 lime reszelt héja
hozzávalók 4 személyre
2 doboz Bonduelle Gold chilis kukorica
25 dkg bacon
2 csokor újhagyma
rozmaring
40 dkg darált hús
1 ek. vaj
1 dl paradicsomszósz
szerecsendió
só
1 fej fokhagyma
1 tojás
20 dkg leveles tészta
5 dkg cheddar sajt
1 lime reszelt héja
25 dkg bacon
2 csokor újhagyma
rozmaring
40 dkg darált hús
1 ek. vaj
1 dl paradicsomszósz
szerecsendió
só
1 fej fokhagyma
1 tojás
20 dkg leveles tészta
5 dkg cheddar sajt
1 lime reszelt héja
- lépés 1Apróra vágjuk a bacont, az újhagymát és lepirítjuk őket, majd egy kis vajjal dúsítva mellétesszük a darálthúst. Fűszerezzük szerecsendióval és sóval, hozzáadjuk a fokhagymát, a paradicsomszószt.
- lépés 2Az így kapott egyveleget összeforgatjuk a chilis kukoricával, majd levesszük a tűzről és elkeverjük egy egész tojással.
- lépés 3Tűzálló edénybe öntjük, megszórjuk rozmaringlevelekkel, reszelt lime héjával, ráreszeljük a cheddar sajtot is.
- lépés 4Lefedjük a levelestésztával, amit középen kissé bevagdosunk, majd lekenjük egy kevés tejföllel, hogy sütés közben ne száradjon ki.
- lépés 5Díszíthetjük zsályalevéllel vagy más zöldfűszerrel, amit előtte áztassunk be egy kis vízbe! 180 °C-on 20 percet sütjük
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Burrito falatkák
Csirkés-salsás burritok a mexikói konyha szerelmeseinek. A tortillákat gazdagon megtöltjük hússal, salsával, rizzsel és sajttal, majd csípős salsa szósszal meglocsolva sütjük meg.
Kukoricás-cukkinis húsgolyók paradicsomos mártogatóssal
Tegyük különlegessé a mindenki által kedvelt, ízletes marhahúsgolyót! Cukkinivel, kukoricával, hagymával és reszelt sajttal még jobban feldobhatjuk az ízét. Sütés után nyársra húzva, recept szerint friss zöldsalátával tálaljuk.
Sült csirkemell csíkok pikáns mexikói rizssalátával
A rizs nem csak unalmas köretként funkcionálhat, hideg rizssalátát is készíthetünk belőle. Fűszeres csirkemell csíkokkal 30 perc alatt összedobható recept egy nyári ebédre, de akár vacsorára is.
Fedezze fel ezt is...