Magában, piknik fogásként vagy feltétként is szuperek ezek a rizsből, brokkolirizsből, cheddar sajttal, tojással és zsemlemorzsával készült lepénykék – igazán kevés hozzávaló, de serpenyőben kisütve szuper végeredményre számíthatunk.
Közepes nehézségű
30 perc
Hozzávalók
1 személyre
200 g Bonduelle Brokkolirizs
3 szál újhagyma
2 tojás
350 g főtt rizs
100 g cheddar
50 g parmezán
1 csokor petrezselyem apróra vágva
1 tk. oregánó
1 tk. kakukkfű
½ tk. cayenne bors
só
bors
olaj
hozzávalók 1 személyre
200 g Bonduelle Brokkolirizs
3 szál újhagyma
2 tojás
350 g főtt rizs
100 g cheddar
50 g parmezán
1 csokor petrezselyem apróra vágva
1 tk. oregánó
1 tk. kakukkfű
½ tk. cayenne bors
só
bors
olaj
Termékajánlatunk a recepthez
Gyorsfagyasztott brokkolirizs
lépés 1
Főzzük meg a brokkolirizst a csomagoláson megadott módon, majd szűrjük le és jól nyomkodjuk ki belőle a nedvességet.
lépés 2
Tegyük egy keverőtálba a brokkolirizst és adjuk hozzá az összes többi hozzávalót, az olajat kivéve, majd alaposan dolgozzuk össze.
lépés 3
Formázzunk kis lepénykéket, alaposan összenyomkodva a masszát. Egy serpenyőben kevés olajon, közepes lángon süssük aranybarnára mindkét oldalukat, óvatosan fordítva meg őket.
lépés 4
Frissen, forrón tálaljuk a cheddaros, rizses brokkolis sült lepénykéket.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Tavaszi zöldségleves brokkolirizzsel
Friss, tavaszi zöldségleves recept zöld zöldségekkel, apró tésztával és egy kis csavarral - Bonduelle brokkolirizzsel, hogy még tartalmasabb fogást kapjunk.
Tejszínes pite brokkolival
Omlós tésztájú, krémesen lágy pite recept brokkolival színesítve. Fogyasszuk akár melegen, akár hide...
Buddha bowl brokkolirizzsel
Egészséges és szemet gyönyörködtető buddha bowl brokkolirizsen tálalva. Lilakáposzta, répacsíkok, fű...