Omlós tésztájú, krémesen lágy pite recept brokkolival színesítve. Fogyasszuk akár melegen, akár hidegen, bármilyen étkezésre. Persze frissen és melegen a legjobb!
Közepes nehézségű
4 személy
40 perc
30 perc
Olcsó
Hozzávalók
4 személyre
25 dkg zabliszt
10 dkg szobahőmérsékletű vaj
só
1 tojás
2-3 evőkanál langyos víz
2 tojás
3 dl tejszín
3 gerezd zúzott fokhagyma
só, bors
20 dkg reszelt sajt
50 dkg Bonduelle fagyasztott brokkoli
hozzávalók 4 személyre
25 dkg zabliszt
10 dkg szobahőmérsékletű vaj
só
1 tojás
2-3 evőkanál langyos víz
2 tojás
3 dl tejszín
3 gerezd zúzott fokhagyma
só, bors
20 dkg reszelt sajt
50 dkg Bonduelle fagyasztott brokkoli
Termékajánlatunk a recepthez
Gyorsfagyasztott brokkoli rózsák
lépés 1
A tésztához a lisztet kimérjük, majd a vajjal elmorzsoljuk.
Sózzuk, hozzáadjuk a tojást és a vizet, majd alaposan összegyúrjuk.
lépés 2
Fóliába csomagoljuk, és fél órára a hűtőbe tesszük.
Közben a brokkolit sós vízben félpuhára pároljuk.
A tésztát lisztezett deszkán akkorára nyújtjuk, hogy egy 23 cm átmérőjű piteformába (kiolajozott) beleférjen.
lépés 3
A tésztából a forma oldalára is jusson. 180 fokos sütőben 6-8 percig sütjük. Ezalatt a 2 tojást a tejszínnel és a fokhagymával kikeverjük, sózzuk borsozzuk.
lépés 4
A brokkolit egyenletesen szétosztjuk a tésztán, ráöntjük a tejszínes keveréket, végül megszórjuk a sajttal.
Visszatesszük a sütőbe, és kb. 25-30 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Cheddaros-brokkolitizses sült lepény
Magában, piknik fogásként vagy feltétként is szuperek ezek a rizsből, brokkolirizsből, cheddar sajttal, tojással és zsemlemorzsával készült lepénykék – igazán kevés hozzávaló, de serpenyőben kisütve szuper végeredményre számíthatunk.
Brokkolis ricottatorta
Mi lenne, ha áfonya helyett most brokkoli kerülne a sajttortában? Amilyen extrának tűnik elsőre, ann...
Vega hamburger zellerhasábokkal
Meglepően látványos burger: mivel a hamburger pogácsa zöld színű! Ennek ellenére a hamburger illúzió...