Buddha bowl brokkolirizzsel
Egészséges és szemet gyönyörködtető buddha bowl brokkolirizsen tálalva. Lilakáposzta, répacsíkok, fűszeres sült csicseriborsó, csírák, kukorica és egy fél avokádó tahinis-citromos öntettel és szezámmaggal egy tálban, hogy minél színesebb receptet kapjunk.
Közepes nehézségű
2 személy
35 perc
Hozzávalók
2 személyre
1 zacskó Bonduelle Brokkolirizs
1 doboz Bondulle Inspirációk Gold csemegekukorica
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
¼ lilakáposzta
2 sárgarépa
1 marék csíra (bármilyen jó, amit találunk)
1 avokádó
2 gerezd fokhagyma
¼ tk. cayenne bors
½ tk. római kömény
½ tk. őrölt koriander
2 ek. tahini
1 citrom
1 ek. szezámmag
só
olívaolaj
1 doboz Bondulle Inspirációk Gold csemegekukorica
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
¼ lilakáposzta
2 sárgarépa
1 marék csíra (bármilyen jó, amit találunk)
1 avokádó
2 gerezd fokhagyma
¼ tk. cayenne bors
½ tk. római kömény
½ tk. őrölt koriander
2 ek. tahini
1 citrom
1 ek. szezámmag
só
olívaolaj
hozzávalók 2 személyre
1 zacskó Bonduelle Brokkolirizs
1 doboz Bondulle Inspirációk Gold csemegekukorica
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
¼ lilakáposzta
2 sárgarépa
1 marék csíra (bármilyen jó, amit találunk)
1 avokádó
2 gerezd fokhagyma
¼ tk. cayenne bors
½ tk. római kömény
½ tk. őrölt koriander
2 ek. tahini
1 citrom
1 ek. szezámmag
só
olívaolaj
1 doboz Bondulle Inspirációk Gold csemegekukorica
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
¼ lilakáposzta
2 sárgarépa
1 marék csíra (bármilyen jó, amit találunk)
1 avokádó
2 gerezd fokhagyma
¼ tk. cayenne bors
½ tk. római kömény
½ tk. őrölt koriander
2 ek. tahini
1 citrom
1 ek. szezámmag
só
olívaolaj
- lépés 1Keverjük össze a cayenne borsot, a római köményt, a koriandert és egy nagy csipet sót egy kis tálban. Tegyük a lecsöpögtetett csicseriborsót egy tálba, locsoljuk meg olívaolajjal, hogy mindenhol bevonja, majd szórjuk rá a fűszerkeveréket és keverjük jól össze. Tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire és 180 fokon süssük 20-25 percig. Sütés közben egyszer-kétszer keverjük át.
- lépés 2Miközben sül a csicseriborsó, vágjuk apróra a fokhagymát és egy serpenyőben olívaolajon kezdjük el dinsztelni, majd adjuk hozzá a brokkolirizst. Sózzuk, borsozzuk, ha átmelegedett, 1-2 percig kavargassuk még, majd tegyük félre.
- lépés 3A lilakáposztát vágjuk vékony csíkokra, a répából zöldséghámozóval vágjunk szalagokat, az avokádót pedig vágjuk fel szép, vékony szeletekre.
- lépés 4Keverjük ki a tahinit a citromlével és 2-3 ek. vízzel, hogy krémes öntetet kapjunk.
- lépés 5Állítsuk össze a buddha bowl-t! Osszuk el két mélyebb tányérban a brokkolirizst, és az összes többi hozzávalót is: helyezzük rá a kukoricát, a fűszeres csicseriborsót, a lilakáposztát, a répacsíkokat, az avokádó szeleteket és a csírát. Végül szórjuk meg szezámmaggal és locsoljuk meg az öntettel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Pulyka csevap kukoricás bulgur salátával
A csevapcsicsa pulykahúsból készült változata tökéletes nyári recept, amely serpenyőben, de grillezve is elkészíthető! Tálaljuk csicseriborsóval, kukoricával és vörösbabbal gazdagított bulgur salátával, amit olívaolajos-chilis-lime-os öntettel tehetünk még ízletesebbé.
Mexikói csirke pikánsan
Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.
Kókusztejes kukorica curry
Nincs sok időnk? Íme, egy gyors és finom curry recept egy doboz kukorica konzervből, kókusztejjel, sok hagymával és a curry fűszerek aromájával. Joghurttal, korianderrel és rizzsel tökéletes, melengető vacsora.
Fedezze fel ezt is...