1. >Receptek
  2. >Buddha bowl brokkolirizzsel

Buddha bowl brokkolirizzsel

Egészséges és szemet gyönyörködtető buddha bowl brokkolirizsen tálalva. Lilakáposzta, répacsíkok, fűszeres sült csicseriborsó, csírák, kukorica és egy fél avokádó tahinis-citromos öntettel és szezámmaggal egy tálban, hogy minél színesebb receptet kapjunk.
Közepes nehézségű
2 személy
35 perc
Hozzávalók
2 személyre
1 zacskó Bonduelle Brokkolirizs

1 doboz Bondulle Inspirációk Gold csemegekukorica

1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

¼ lilakáposzta

2 sárgarépa

1 marék csíra (bármilyen jó, amit találunk)

1 avokádó

2 gerezd fokhagyma

¼ tk. cayenne bors

½ tk. római kömény

½ tk. őrölt koriander

2 ek. tahini

1 citrom

1 ek. szezámmag



olívaolaj
hozzávalók 2 személyre
1 zacskó Bonduelle Brokkolirizs

1 doboz Bondulle Inspirációk Gold csemegekukorica

1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

¼ lilakáposzta

2 sárgarépa

1 marék csíra (bármilyen jó, amit találunk)

1 avokádó

2 gerezd fokhagyma

¼ tk. cayenne bors

½ tk. római kömény

½ tk. őrölt koriander

2 ek. tahini

1 citrom

1 ek. szezámmag



olívaolaj
  1. lépés 1
    Keverjük össze a cayenne borsot, a római köményt, a koriandert és egy nagy csipet sót egy kis tálban. Tegyük a lecsöpögtetett csicseriborsót egy tálba, locsoljuk meg olívaolajjal, hogy mindenhol bevonja, majd szórjuk rá a fűszerkeveréket és keverjük jól össze. Tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire és 180 fokon süssük 20-25 percig. Sütés közben egyszer-kétszer keverjük át.
  2. lépés 2
    Miközben sül a csicseriborsó, vágjuk apróra a fokhagymát és egy serpenyőben olívaolajon kezdjük el dinsztelni, majd adjuk hozzá a brokkolirizst. Sózzuk, borsozzuk, ha átmelegedett, 1-2 percig kavargassuk még, majd tegyük félre.
  3. lépés 3
    A lilakáposztát vágjuk vékony csíkokra, a répából zöldséghámozóval vágjunk szalagokat, az avokádót pedig vágjuk fel szép, vékony szeletekre.
  4. lépés 4
    Keverjük ki a tahinit a citromlével és 2-3 ek. vízzel, hogy krémes öntetet kapjunk.
  5. lépés 5
    Állítsuk össze a buddha bowl-t! Osszuk el két mélyebb tányérban a brokkolirizst, és az összes többi hozzávalót is: helyezzük rá a kukoricát, a fűszeres csicseriborsót, a lilakáposztát, a répacsíkokat, az avokádó szeleteket és a csírát. Végül szórjuk meg szezámmaggal és locsoljuk meg az öntettel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Pulyka csevap kukoricás bulgur salátával

    A csevapcsicsa pulykahúsból készült változata tökéletes nyári recept, amely serpenyőben, de grillezve is elkészíthető! Tálaljuk csicseriborsóval, kukoricával és vörösbabbal gazdagított bulgur salátával, amit olívaolajos-chilis-lime-os öntettel tehetünk még ízletesebbé.

  • Mexikói csirke pikánsan

    Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban k...

  • Kókusztejes kukorica curry

    Nincs sok időnk? Íme, egy gyors és finom curry recept egy doboz kukorica konzervből, kókusztejjel, s...