AVE CESAR! A római császárról elnevezett klasszikus az egyik legfinomabb saláta, de rántott csirkével új szintre emelhetjük az ízeket.
Könnyű
2 személy
15 perc
15 perc
Hozzávalók
Hozzávalók
2 személyre
125 gramm száraz kenyér
2 tojás
1 gerezd fokhagyma
30 g parmezán
Worcestershire szósz
1 marék koktélparadicsom (250 gramm)
8 db vékony csirkemell
1 csomag zöldsaláta
100 gramm tört mogyoró
Olívaolaj
Bors
hozzávalók 2 személyre
125 gramm száraz kenyér
2 tojás
1 gerezd fokhagyma
30 g parmezán
Worcestershire szósz
1 marék koktélparadicsom (250 gramm)
8 db vékony csirkemell
1 csomag zöldsaláta
100 gramm tört mogyoró
Olívaolaj
Bors
lépés 1
Vágjuk apró kockákra a kenyeret. Pirítsuk meg olívaolajon.
lépés 2
Készítsük el a dresszinget. Verjük fel a tojássárgáját olívaolajjal. Adjunk hozzá zúzott fokhagymát, reszelt parmezánt, néhány csepp Worcestershire szószt, végül borsozzuk meg bőségesen. Vágjuk félbe a koktélparadicsomokat.
lépés 3
Lisztezzük be a csirkeszeleteket. Forgassuk meg a tojássárgájában, majd a tört mogyoróban. Süssük meg a csirkét egy serpenyőben.
lépés 4
Tegyük a zöldsalátát egy tálba, adjuk hozzá a koktélparadicsomot, a krutont és a dresszinget. Óvatosan forgassuk össze a csirkével.
Jó étvágyat!
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Kukoricás-mangós töltött saláta
Előételt keresünk a hétvégi grillezéshez? Készítsünk töltött salátát! A római saláta nagy, ropogós levelei tökéletes tortillaként szolgálnak, a sárgadinnyés-kukoricás töltelék pedig igazi felüdülést nyújt a legmelegebb nyári napokon!
Tzatziki uborkával és zöldalmával
Mi idézhetné meg jobban Görögországot, mint a tzatziki? Most egy almával és retekkel készült változa...
Krémes lencsefőzelék pirított gombával
Alternatív recept, a hagyományos ízeket egy kicsit megbolondítva plusz alapanyagokkal. Fokhagymás-fe...