Cajun sütőtökkrémleves parmezánmorzsával
Az ősz slágere a sütőtökkrémleves, amit most cajun fűszerezéssel dobtunk fel. A tetejére mehet sütőben sült parmezánmorzsa, a ropogós textúra szépen kiegészíti a tartalmas krémlevest.
Könnyű
4 személy
45 perc
10 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
A parmezánmorzsához:
20 g liszt
25 g vaj
4 ek reszelt parmezán
A leveshez:
2 ek olívaolaj
1 zacskó fagyasztott Bonduelle Sütőtökös krémleves zöldségkeverék
1 tk kakukkfű
1 tk oregánó
1 mk cayenne bors
1 mk pirospaprika
1 csapott mk fokhagymapor
só, bors
400 ml víz
100 ml tejszín
20 g liszt
25 g vaj
4 ek reszelt parmezán
A leveshez:
2 ek olívaolaj
1 zacskó fagyasztott Bonduelle Sütőtökös krémleves zöldségkeverék
1 tk kakukkfű
1 tk oregánó
1 mk cayenne bors
1 mk pirospaprika
1 csapott mk fokhagymapor
só, bors
400 ml víz
100 ml tejszín
hozzávalók 4 személyre
A parmezánmorzsához:
20 g liszt
25 g vaj
4 ek reszelt parmezán
A leveshez:
2 ek olívaolaj
1 zacskó fagyasztott Bonduelle Sütőtökös krémleves zöldségkeverék
1 tk kakukkfű
1 tk oregánó
1 mk cayenne bors
1 mk pirospaprika
1 csapott mk fokhagymapor
só, bors
400 ml víz
100 ml tejszín
20 g liszt
25 g vaj
4 ek reszelt parmezán
A leveshez:
2 ek olívaolaj
1 zacskó fagyasztott Bonduelle Sütőtökös krémleves zöldségkeverék
1 tk kakukkfű
1 tk oregánó
1 mk cayenne bors
1 mk pirospaprika
1 csapott mk fokhagymapor
só, bors
400 ml víz
100 ml tejszín
- lépés 1A levesbetéthez összemorzsoljuk a hozzávalókat, kiszórjuk egy sütőpapíros tepsire és 180 fokos sütőben kb 13-15 percig sütjük.
- lépés 2A leveshez az olívaolajon kicsit átforgatjuk a Bonduelle Sütőtökös krémleves zöldségkeveréket, hozzászórjuk a fűszereket, átkeverjük, majd felöntjük a vízzel, tejszínnel és 8-10 percig főzzük.
- lépés 3Botmixerrel krémesítjük és a parmezánmorzsával tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Sütőtökös keverékkel töltött paprika paradicsommártással
A klasszikus töltött paprika vega, újhullámos változata. Finoman fűszerezett sütőtökös-hajdinás töltelék kerül a tv paprikába, amit aztán paradicsommártásban főzünk meg és főtt krumplival tálalunk.
Csicseriborsó falafel, egyszerre puha és ropogós
Kínáljon kiváló alternatívát a húsgolyók helyett ezzel a csicseriborsó falafel recepttel. Könnyű elkészíteni, 100%-ban zöldségekből, friss korianderből és meleg fűszerekből áll, amelyek ízt adnak az ételének. Ezek a vegetáriánus falafelek gluténmentesek, és ízletes és kielégítő ételt készítenek. Melegen, hidegen, joghurtos mártásba mártva vagy pitában is fogyaszthatók.
Tavaszi rizottó
Olaszországban tavasszal zsenge zöldségeket - többnyire borsót, spárgát vagy sárgarépát - tesznek a rizottóba, hogy minél színesebb legyen az étel.
Fedezze fel ezt is...