Cajun sütőtökkrémleves parmezánmorzsával

Az ősz slágere a sütőtökkrémleves, amit most cajun fűszerezéssel dobtunk fel. A tetejére mehet sütőben sült parmezánmorzsa, a ropogós textúra szépen kiegészíti a tartalmas krémlevest.
Könnyű
4 személy
45 perc
10 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
A parmezánmorzsához:

20 g liszt

25 g vaj

4 ek reszelt parmezán



A leveshez:

2 ek olívaolaj

1 zacskó fagyasztott Bonduelle Sütőtökös krémleves zöldségkeverék

1 tk kakukkfű

1 tk oregánó

1 mk cayenne bors

1 mk pirospaprika

1 csapott mk fokhagymapor

só, bors

400 ml víz

100 ml tejszín
hozzávalók 4 személyre
A parmezánmorzsához:

20 g liszt

25 g vaj

4 ek reszelt parmezán



A leveshez:

2 ek olívaolaj

1 zacskó fagyasztott Bonduelle Sütőtökös krémleves zöldségkeverék

1 tk kakukkfű

1 tk oregánó

1 mk cayenne bors

1 mk pirospaprika

1 csapott mk fokhagymapor

só, bors

400 ml víz

100 ml tejszín

Termékajánlatunk a recepthez

Sütőtökös Krémleves Zöldségkeverék
  1. lépés 1
    A levesbetéthez összemorzsoljuk a hozzávalókat, kiszórjuk egy sütőpapíros tepsire és 180 fokos sütőben kb 13-15 percig sütjük.
  2. lépés 2
    A leveshez az olívaolajon kicsit átforgatjuk a Bonduelle Sütőtökös krémleves zöldségkeveréket, hozzászórjuk a fűszereket, átkeverjük, majd felöntjük a vízzel, tejszínnel és 8-10 percig főzzük.
  3. lépés 3
    Botmixerrel krémesítjük és a parmezánmorzsával tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Sütőtökös keverékkel töltött paprika paradicsommártással

    Sütőtökös keverékkel töltött paprika paradicsommártással

    A klasszikus töltött paprika vega, újhullámos változata. Finoman fűszerezett sütőtökös-hajdinás töltelék kerül a tv paprikába, amit aztán paradicsommártásban főzünk meg és főtt krumplival tálalunk.

  • Csicseriborsó falafel, egyszerre puha és ropogós

    Csicseriborsó falafel, egyszerre puha és ropogós

    Kínáljon kiváló alternatívát a húsgolyók helyett ezzel a csicseriborsó falafel recepttel. Könnyű elkészíteni, 100%-ban zöldségekből, friss korianderből és meleg fűszerekből áll, amelyek ízt adnak az ételének. Ezek a vegetáriánus falafelek gluténmentesek, és ízletes és kielégítő ételt készítenek. Melegen, hidegen, joghurtos mártásba mártva vagy pitában is fogyaszthatók.

  • Tavaszi rizottó

    Tavaszi rizottó

    Olaszországban tavasszal zsenge zöldségeket - többnyire borsót, spárgát vagy sárgarépát - tesznek a rizottóba, hogy minél színesebb legyen az étel.