1. >Receptek
  2. >Burgonya és borsó röszti

Burgonya és borsó röszti

Lapcsánka, röszti, tócsni, prósza - a magyar nyelvben számos névvel illetjük a burgonyás palacsintát! Bárhogy is hívjuk, erősen ajánlott kipróbálni ezt a zöldborsóval felturbózott változatot!
Könnyű
4 személy
20 perc
35 perc
Hozzávalók
Hozzávalók
4 személyre
600 g burgonyapüré

200 g fagyasztott vagy konzerv Bonduelle zöldborsó

1 tojás

6 ek liszt

olívaolaj a sütéshez

Fűszerek ízlés szerint: szerencsendió, paprika, curry

só, bors
hozzávalók 4 személyre
600 g burgonyapüré

200 g fagyasztott vagy konzerv Bonduelle zöldborsó

1 tojás

6 ek liszt

olívaolaj a sütéshez

Fűszerek ízlés szerint: szerencsendió, paprika, curry

só, bors
  1. lépés 1
    Hámozzuk meg a burgonyát. Főzzük meg forrásban lévő sós vízben.
  2. lépés 2
    Pürésítsük össze egy villával vagy krumplinyomóval.
  3. lépés 3
    Ha fagyasztott borsót használunk, kiolvasztás nélkül adjuk hozzá a forró püréhez. Ha konzerv terméket, szűrjük le, majd úgy adjuk a burgonyapüréhez.
  4. lépés 4
    Tegyük hozzá a tojást, sót, borsot, és az általunk választott fűszereket.
  5. lépés 5
    Kissé nedves kézzel formázzunk golyókat a püréből.
  6. lépés 6
    Forgassuk meg őket egy liszttel teli tányérban, majd lapogassuk ki.
  7. lépés 7
    Melegítsük fel az olívaolajat egy tapadásmentes serpenyőben, és közepes lángon 2-3 percig süssük aranybarnára mindkét oldalon.
  8. lépés 8
    Tálaljuk a borsós rösztiket zöldsalátával.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Ázsiai tésztaleves csirkemellel és kukor...

    Finom, melengető ázsiai tésztaleves recept, amely mindössze 30 perc alatt elkészül. Csirkehússal, rizstésztával, barna csiperke gombával, Bonduelle Gold kukoricával és rengeteg zöldfűszerrel megszórva felveheti a versenyt az ázsiai kifőzdékben kapható változatokkal.

  • Spenótos zöldborsókrémleves

    Szuperzöld borsóleves, teli zsenge és vitamindús zöldségekkel. Nem kérdés, hogy megmelengeti a lelkü...

  • Mentás-újhagymás zöldborsókrémleves

    Nagyon gyors és egyszerű, viszont a mentától és sok újhagymától mégis különleges, élénkzöld színű le...