Bulgur saláta zöldborsóval és fetával
A bulgur mellé kerül a salátába zöldborsó, feta, színes koktél paradicsom és uborka is. Tökéletes könnyű nyári ebéd, gyorsan elkészül és igazán frissítő a mentás, lime-os, olívaolajos dresszing miatt. Színes, illatos és egészséges recept!
Könnyű
4 személy
25 perc
Hozzávalók
4 személyre
½ zacskó Bonduelle Vapeur Zöldborsó
15 dkg bulgur
8 dkg feta
15 dkg színes koktélparadicsom
½ kígyóuborka
1 lime
1 csokor menta
só
bors
olívaolaj
15 dkg bulgur
8 dkg feta
15 dkg színes koktélparadicsom
½ kígyóuborka
1 lime
1 csokor menta
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
½ zacskó Bonduelle Vapeur Zöldborsó
15 dkg bulgur
8 dkg feta
15 dkg színes koktélparadicsom
½ kígyóuborka
1 lime
1 csokor menta
só
bors
olívaolaj
15 dkg bulgur
8 dkg feta
15 dkg színes koktélparadicsom
½ kígyóuborka
1 lime
1 csokor menta
só
bors
olívaolaj
- lépés 1A zöldborsót főzzük készre 3 perc alatt, szűrjük le, majd öblítsük le hideg vízzel.
- lépés 2Forraljunk vizet, sózzuk meg és főzzük készre benne a bulgurt. Ha megfőtt, szűrjük le és öblítsük át hideg vízzel. Alaposan csöpögtessük le.
- lépés 3Amíg fő a bulgur, addig felezzük meg a koktélparadicsomokat, az uborkát és a fetát kockázzuk fel és tegyük őket egy salátás tálba.
- lépés 4Adjuk a tálhoz a bulgurt és a zöldborsót és csipkedjük bele a mentát is.
- lépés 5Facsarjuk ki a lime levét és öntsünk hozzá olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk, majd kanalazzuk a salátára és keverjük össze. Hagyjuk kicsit összeállni az ízeket, majd tálaljuk a friss zöldborsós bulgur salátát.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Ázsiai tésztaleves csirkemellel és kukoricával
Finom, melengető ázsiai tésztaleves recept, amely mindössze 30 perc alatt elkészül. Csirkehússal, rizstésztával, barna csiperke gombával, Bonduelle Gold kukoricával és rengeteg zöldfűszerrel megszórva felveheti a versenyt az ázsiai kifőzdékben kapható változatokkal.
Serpenyős zöldborsó sonkával és tojással
Bemutatjuk a tökéletes húsvéti reggeli vagy könnyed vacsora receptjét! Párolt fokhagymás zöldborsó, sonkával serpenyőben összesütve, a tetején sült tojással és friss zöldfűszerekkel. Stílusosan serpenyőben, friss kenyérrel tálalva.
Mentás-újhagymás zöldborsókrémleves
Nagyon gyors és egyszerű, viszont a mentától és sok újhagymától mégis különleges, élénkzöld színű leves recept, amit termoszban akár munkába is magunkkal vihetünk.
Fedezze fel ezt is...