Finom, melengető ázsiai tésztaleves recept, amely mindössze 30 perc alatt elkészül. Csirkehússal, rizstésztával, barna csiperke gombával, Bonduelle Gold kukoricával és rengeteg zöldfűszerrel megszórva felveheti a versenyt az ázsiai kifőzdékben kapható változatokkal.
Az olasz konyha nem csak pizzából és tésztából áll! Ne feledkezzünk meg a klasszikus bruschetta-ról se! Egy vastag szelet kenyér sajttal, felvágottakkal és zöldségekkel: az észak-olasz konyha szimbóluma. Fogyaszthatjuk ebédre vagy aperitivo közben barátokkal.
Ennek az ételnek a nemzetközi sikere a rendkívül egyszerű elkészítésnek és a kevés hozzávalónak köszönhető. Egy finom kenyér (kovászos, nem bagett), sajt (kecske, parmezán,ricotta), ízlés szerinti zöldségek főzve vagy nyersen (spárga, cukkini, friss vagy fagyasztott borsó, padlizsán, paradicsom), fűszernövények (természetesen friss bazsalikom, de miért ne használhatnánk petrezselymet vagy metélőhagymát) és mindenekelőtt egy jó olívaolaj utolsó simításként. Nem szendvics, nem is Croque Monsieur, még csak nem is egy egyszerű pirítós: bár ezek mind hasonló receptek, amelyekben a kenyér a fő összetevő. A különbséget - amelyek egyedi ízt ad a bruschetta-nak - a kenyér megpirítása jelenti. Utána könnyebb lesz a tetejére halmozni a bazsalikomos vagy aszalt paradicsom pesto-t, olíva tapenade-ot vagy hagymalekvárt. Vagy egyszerűen csak összekeverhetünk néhány diót pár csepp olívaolajjal, mielőtt a kenyérre kennénk.
A bruschettát fogyaszthatjuk magában, salátával, meleg vagy hideg levessel (egy bögre borsólevessel vagy egy pohár gazpacho-val): így lesz tökéletes teljesértékű fogás, akárcsak a pite vagy egy sós quiche. Kevesebb főzéssel több színt vihetünk a tányérunkra!