Szezámolajjal, fokhagymával, szójaszósszal, chilivel és gyömbérrel ízesített pirított rizs recept, friss ananász kockákkal, kukoricával és zöldborsóval, újhagymával és tojásrántotta csíkokkal. Opcionálisan pirított garnéla is kerülhet rá.
Közepes nehézségű
4 személy
30 perc
Hozzávalók
4 személyre
150 g Bonduelle Gold Prémium csemegekukorica
150 g Bonduelle Vapeur zöldborsó
400 g főtt basmati rizs
½ ananász
3 tojás
3 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
hüvelykujjnyi gyömbér
1 chili
2 ek. szójaszósz
pirított szezámolaj
só
hozzávalók 4 személyre
150 g Bonduelle Gold Prémium csemegekukorica
150 g Bonduelle Vapeur zöldborsó
400 g főtt basmati rizs
½ ananász
3 tojás
3 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
hüvelykujjnyi gyömbér
1 chili
2 ek. szójaszósz
pirított szezámolaj
só
Termékajánlatunk a recepthez
Gold Prémium Szuperédes Csemegekukorica
lépés 1
A fokhagymát vágjuk nagyon apróra, a gyömbért reszeljük le, a chilit magozzuk ki és vágjuk kis kockákra. Az ananászt vágjuk falatnyi kockákra.
lépés 2
Forrosítsunk fel egy wokot, majd öntsünk bele két evőkanál szezámolajat és adjuk hozzá a fokhagymát, gyömbért és chilit. Kevergessük egy percig.
lépés 3
Adjuk hozzá az ananászt és pirítsuk magas fokozaton, ameddig itt-ott megpirul, majd adjuk hozzá a rizst és azzal is folytassuk, amíg egy kis színt kap.
lépés 4
Adjuk hozzá a borsót és a kukoricát, majd öntsük hozzá a szójaszószt. Kevergessük pár percig.
lépés 5
Húzzuk félre a pirított rizst a wokban és a felszabadult részen süssük meg az omlett. Daraboljuk fel egy fa spatula segítségével és keverjük a rizshez.
lépés 6
Karikázzuk fel az újhagymát és szórjuk a pirított rizsre.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Zöldborsós májpástétom tekercs
Fenséges májpástétom tekercs recept zsenge zöldborsóval. Amellett, hogy jól mutat az asztalon, ínyenc vendégeink is imádni fogják előételként vagy party falatként.
Zöldborsós, gombás zúzapörkölt
Zúzapörkölt Bonduelle zöldborsó konzerv és csiperkegomba alapanyagokból. A magyaros konyha szerelmes...
Kókuszos-gyömbéres piláf zöldborsóval
A piláf egy ázsai eredetű rizsétel, melyet önmagában és köretként is fogyasztanak. Hússal vagy anélk...