1. >Receptek
  2. >Aglio e oglio peperoncino fusilli

Aglio e oglio peperoncino fusilli

Egyszerű, de annál addiktívabb olasz tésztaétel. A téli időszakban különösen melengető és jóleső a chilipaprika miatt. Jó minőségű olívaolajjal, fokhagymával, chilivel és friss petrezselyemmel készül. Mindenképpen érdemes kipróbálni!
Könnyű
2 személy
20 perc
Hozzávalók
2 személyre
250 g fusilli

1-2 chili paprika

4 gerezd fokhagyma

1 csokor petrezselyem

olívaolaj

hozzávalók 2 személyre
250 g fusilli

1-2 chili paprika

4 gerezd fokhagyma

1 csokor petrezselyem

olívaolaj

  1. lépés 1
    Melegítsünk fel egy nagyobb adag (5-6 ek.) olívaolajat és adjuk hozzá az egészen vékonyra felszeletelt fokhagymát.
  2. lépés 2
    Adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt, kimagozott chili paprikát. Kevergetve melegítsük együtt a fokhagymát és a chilit, alacsony-közepes lángon, amíg az olaj teljesen átveszi az ízüket, és a fokhagyma még nem barnul meg.
  3. lépés 3
    Sós vízben főzzük meg a fusillit.
  4. lépés 4
    Keverjük össze a tésztát a fűszeres olajjal, sózzuk és szórjuk meg a felaprított, friss petrezselyemmel.
  5. lépés 5
    Tálaláskor megszórhatjuk egy kevés sópehellyel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Kukoricás-mangós töltött saláta

    Előételt keresünk a hétvégi grillezéshez? Készítsünk töltött salátát! A római saláta nagy, ropogós levelei tökéletes tortillaként szolgálnak, a sárgadinnyés-kukoricás töltelék pedig igazi felüdülést nyújt a legmelegebb nyári napokon!

  • Krémes lencsefőzelék pirított gombával

    Alternatív recept, a hagyományos ízeket egy kicsit megbolondítva plusz alapanyagokkal. Fokhagymás-fe...

  • Tzatziki uborkával és zöldalmával

    Mi idézhetné meg jobban Görögországot, mint a tzatziki? Most egy almával és retekkel készült változa...