Zöldségekkel és fetával töltött sütőtök
Mediterrán hangulatú sült, töltött sütőtök bármilyen alkalomra: feta, fekete olajbogyó, kalifornai paprika oregánó és a Cereali keverék kerül az elősütött sütőtökbe. Ízletes téli recept, amely kifejezetten látványos is.
Közepes nehézségű
6 személy
30 perc
40 perc
Hozzávalók
6 személyre
1 zacskó Bonduelle Cereali zöldbabbal és árpával
1 sütőtök
10 dkg feta
5 dkg magozott fekete olajbogyó
½ lilahagyma
½ citrom
1 csokor petrezselyem
2 tk. szárított oregánó
olívaolaj
chiliolaj
só
bors
1 sütőtök
10 dkg feta
5 dkg magozott fekete olajbogyó
½ lilahagyma
½ citrom
1 csokor petrezselyem
2 tk. szárított oregánó
olívaolaj
chiliolaj
só
bors
hozzávalók 6 személyre
1 zacskó Bonduelle Cereali zöldbabbal és árpával
1 sütőtök
10 dkg feta
5 dkg magozott fekete olajbogyó
½ lilahagyma
½ citrom
1 csokor petrezselyem
2 tk. szárított oregánó
olívaolaj
chiliolaj
só
bors
1 sütőtök
10 dkg feta
5 dkg magozott fekete olajbogyó
½ lilahagyma
½ citrom
1 csokor petrezselyem
2 tk. szárított oregánó
olívaolaj
chiliolaj
só
bors
- lépés 1Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Vágjuk félbe a sütőtököt, kaparjuk ki a magokat és egy éles késsel irdaljuk be a tököt. Locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és süssük, amíg puha lesz és egy kis színt kap. Kb. 40 perc.
- lépés 2Kockázzuk fel a fetát, az olajbogyót vágjuk karikára, aprítsuk fel a lilahagymát és a petrezselymet.
- lépés 3Kevés olívaolajon futtassuk át a Cereali keveréket és keverjük hozzá a felaprított alapanyagokat. Adjuk hozzá az oregánót, a citrom lereszelt héját, és a fél citrom levét. Szórjuk bele az oregánót, sózzuk, borsozzuk és alaposan keverjük össze.
- lépés 4Halmozzuk a tölteléket a sütőtökre és tegyük vissza a sütőbe további 10 percre.
- lépés 5Tálaláskor locsoljuk meg chiliolajjal.
Fedezze fel ezt is...