1. >Receptek
  2. >Ripsz-ropsz zöldborsófőzelék

Ripsz-ropsz zöldborsófőzelék

Gyors, hagyományos zöldborsófőzelék recept. Bár hagyományos ételről van szó, nem mindegy, hogyan készítjük. Akkor lesz igazán finom, ha a borsó zsenge, a főzelék állaga pedig krémes.
Közepes nehézségű
4 személy
29 perc
30 perc
Olcsó
Hozzávalók
4 személyre
6 dkg vaj

2 evőkanál finomliszt

6-7 dl tej,

1 kiskanál só

kb. 1 evőkanál kristálycukor

fél mokkáskanál őrölt fekete bors

1 csokor petrezselyem,

1,5 nagy doboz (kb. 800 gramm)

1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
hozzávalók 4 személyre
6 dkg vaj

2 evőkanál finomliszt

6-7 dl tej,

1 kiskanál só

kb. 1 evőkanál kristálycukor

fél mokkáskanál őrölt fekete bors

1 csokor petrezselyem,

1,5 nagy doboz (kb. 800 gramm)

1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
  1. lépés 1
    A vajat egy közepes lábasban felolvasztjuk, a lisztet beleszórjuk, fél perc alatt fakanállal kevergetve megforrósítjuk, de vigyázzunk, nehogy megpiruljon.
  2. lépés 2
    Tovább most már habverővel keverve a tejet vékony sugárban ráöntjük, és addig főzzük - ez a forrástól számított 3-4 perc - amíg sűrű mártás lesz belőle.
  3. lépés 3
    A sóval, a cukorral és az őrölt borssal ízesítjük, a finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük.
  4. lépés 4
    A zöldborsót levével együtt a tejes mártásba zúdítjuk, éppen csak 1-2 percig forraljuk, utána ízesítjük.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojássa...

    Vitaminokban gazdag, újhullámos főzelék, amely után mindenki vágyakozik a tél végén. Könnyű recept, ráadásul gluténmentes is, mivel liszt nélkül készül. A kész művet pedig ízlés szerint egy-egy buggyantott tojással koronázhatjuk meg.

  • Spenótos-zöldborsós leveles tésztás péks...

    Házilag könnyen elkészíthető, frissen sütött sós péksütemény recept, kakukkfűvel és szerecsendióval ...

  • Sütőben sült sajtos makaróni brokkolival

    Sajtos, krémes, tepsiben sült mac and cheese, vajjal és sok-sok cheddarral. Laktató, egyszerűen elké...