Gyors, hagyományos zöldborsófőzelék recept. Bár hagyományos ételről van szó, nem mindegy, hogyan készítjük. Akkor lesz igazán finom, ha a borsó zsenge, a főzelék állaga pedig krémes.
Közepes nehézségű
4 személy
29 perc
30 perc
Olcsó
Hozzávalók
4 személyre
6 dkg vaj
2 evőkanál finomliszt
6-7 dl tej,
1 kiskanál só
kb. 1 evőkanál kristálycukor
fél mokkáskanál őrölt fekete bors
1 csokor petrezselyem,
1,5 nagy doboz (kb. 800 gramm)
1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
hozzávalók 4 személyre
6 dkg vaj
2 evőkanál finomliszt
6-7 dl tej,
1 kiskanál só
kb. 1 evőkanál kristálycukor
fél mokkáskanál őrölt fekete bors
1 csokor petrezselyem,
1,5 nagy doboz (kb. 800 gramm)
1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
Termékajánlatunk a recepthez
Vapeur gyorsfagyasztott zöldborsó
lépés 1
A vajat egy közepes lábasban felolvasztjuk, a lisztet beleszórjuk, fél perc alatt fakanállal kevergetve megforrósítjuk, de vigyázzunk, nehogy megpiruljon.
lépés 2
Tovább most már habverővel keverve a tejet vékony sugárban ráöntjük, és addig főzzük - ez a forrástól számított 3-4 perc - amíg sűrű mártás lesz belőle.
lépés 3
A sóval, a cukorral és az őrölt borssal ízesítjük, a finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük.
lépés 4
A zöldborsót levével együtt a tejes mártásba zúdítjuk, éppen csak 1-2 percig forraljuk, utána ízesítjük.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojássa...
Vitaminokban gazdag, újhullámos főzelék, amely után mindenki vágyakozik a tél végén. Könnyű recept, ráadásul gluténmentes is, mivel liszt nélkül készül. A kész művet pedig ízlés szerint egy-egy buggyantott tojással koronázhatjuk meg.
Sütőben sült sajtos makaróni brokkolival
Sajtos, krémes, tepsiben sült mac and cheese, vajjal és sok-sok cheddarral. Laktató, egyszerűen elké...
Piláf brokkolival és zöldbabbal
Az aranysárga piláf egy fűszeres, rizses egytálétel, amely a közel-keleti konyha egyik alapétele. A ...