Keleties sült karfiolsaláta csicseriborsóval
1 közepes karfiol
160 g quinoa
10 dkg aranymazsola
1 csokor petrezselyem
1 tk. füstölt pirospaprika
1 tk. kurkuma
½ tk. őrölt római kömény
½ tk. őrölt koriander
½ tk. curry por
½ ek. tahini
½ citrom leve
½ ek. méz
5 dkg mandulaforgács
só
bors
olívaolaj
1 közepes karfiol
160 g quinoa
10 dkg aranymazsola
1 csokor petrezselyem
1 tk. füstölt pirospaprika
1 tk. kurkuma
½ tk. őrölt római kömény
½ tk. őrölt koriander
½ tk. curry por
½ ek. tahini
½ citrom leve
½ ek. méz
5 dkg mandulaforgács
só
bors
olívaolaj
- lépés 1Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
- lépés 2Keverjük össze a füstölt pirospaprikát, a kurkumát, a római köményt, a koriandert és a curry-t, adjunk hozzá sót és borsot is.
- lépés 3A karfiolt tegyük egy sütőpapírral leterített tepsire, egy szilikon ecsettel kenjük meg vékonyan olívaolajjal és szórjuk be egyenletesen a fűszerkeverékkel, kézzel dörzsöljük be mindenhol. Süssük 35-45 percig, amíg a karfiol kellően megsül.
- lépés 4A quinoát mossuk át, majd tegyük fel főzni dupla mennyiségű, sós vízben. Miután felforrt kis fokozaton főzzük készre 15 perc alatt. Ha szükséges, szűrjük le.
- lépés 5Miután elkészült a karfiol és kissé kihűlt, szedjük szét kisebb rózsákra és keverjük össze a quinoával, a mazsolával és a lecsöpögtetett csicseriborsóval.
- lépés 6Keverjük ki a tahinit 4 evőkanál olívaolajjal, a citromlével és a mézzel, majd öntsük a salátára.
- lépés 7Pirítsuk meg száraz serpenyőben a mandulaforgácsot, hogy egy kis színt kapjon, majd tálaláskor szórjuk meg vele a quinoás fűszeres sült karfiolt és hintsük meg az apróra vágott petrezselyemmel is.
Szalámis-mozzarellás karfiolrizs pizza
A pizza izgalmas és gluténmentes változata, amit érdemes kipróbálni! A sütőben elősütött karfiolpizza-alapra hagyományos feltétek kerülnek: fokhagymás-olívaolajos-oregánós pizzaszósz, mozzarella, csípős szalámi és tálalásnál friss bazsalikom. Lepjük meg a recepttel családunkat vagy barátainkat!
Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojással
Vitaminokban gazdag, újhullámos főzelék, amely után mindenki vágyakozik a tél végén. Könnyű recept, ráadásul gluténmentes is, mivel liszt nélkül készül. A kész művet pedig ízlés szerint egy-egy buggyantott tojással koronázhatjuk meg.
Karfiolos zöldségfasírt narancsos lilakáposzta salátával
Karfiolos zöldségfasírt recept friss, vitamindús, roppanós lilakáposzta salátával, amit naranccsal, répacsíkokkal és aszalt vörösáfonyával tehetünk még kiegyensúlyozottabbá. Igazi téli fogás, amely mégis könnyű és egészséges.