Grillezett avokádó csicseriborsóval töltve
Ki gondolt már rá, hogy meggrillezze az avokádót? A grillcsíkos avokádó és a színes zöldségek egyvelege rendkívül látványos receptet alkot. Grillezés után az avokádófeleket csicseriborsós, fetás, kukoricás, koktélparadicsomos, lilahagymás salátával töltjük meg, és lime-os tahinis öntettel tálaljuk.
Könnyű
3 személy
25 perc
Hozzávalók
3 személyre
½ doboz Bonduelle Vapeur Csicseriborsó
½ doboz Bonduelle Gold Csemegekukorica
2 avokádó
10 dkg koktélparadicsom
6 dkg feta
1 kis lilahagyma
1 lime
2 ek. tahini
só
bors
olívaolaj
½ doboz Bonduelle Gold Csemegekukorica
2 avokádó
10 dkg koktélparadicsom
6 dkg feta
1 kis lilahagyma
1 lime
2 ek. tahini
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 3 személyre
½ doboz Bonduelle Vapeur Csicseriborsó
½ doboz Bonduelle Gold Csemegekukorica
2 avokádó
10 dkg koktélparadicsom
6 dkg feta
1 kis lilahagyma
1 lime
2 ek. tahini
só
bors
olívaolaj
½ doboz Bonduelle Gold Csemegekukorica
2 avokádó
10 dkg koktélparadicsom
6 dkg feta
1 kis lilahagyma
1 lime
2 ek. tahini
só
bors
olívaolaj
- lépés 1Vágjuk félbe az avokádókat és távolítsuk el a magjukat. Kenjük meg egy kevés olívaolajjal és sózzuk, borsozzuk. Olaj nélkül forrósítsunk fel egy grillserpenyőt és süssük meg az avokádókat néhány perc alatt.
- lépés 2Tegyük a csicseriborsót és a kukoricát egy tálba. Adjuk hozzá a kockára vágott lilahagymát és az apróra vágott koktélparadicsomot. Tördeljük bele a fetát és sózzuk, borsozzuk.
- lépés 3A tahinit keverjük ki egy kevés vízzel, hogy krémes állagot kapjunk, majd facsarjuk hozzá a lime levét és sózzuk, borsozzuk.
- lépés 4Halmozzunk a grillezett avokádóba a salátából és kanalazzunk rá a tahinis öntentből.
Fedezze fel ezt is...