Füstös paradicsomos vörösbab tojással
Ízletes, füstölt paprikás paradicsomszószban átmelegített vörösbab, amelyhez piros és sárga kaliforniai paprikát is adunk – erre az alapra ütjük rá a tojásokat, majd néhány percig még együtt sütjük, így hamar kész az ízletes recept.
Közepes nehézségű
4 személy
40 perc
Hozzávalók
4 személyre
2 doboz Bonduelle Vapeur vörösbab
1 doboz hámozott paradicsom
1 piros kaliforniai paprika
1 sárga kaliforniai paprika
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
4 tojás
1 ek. sűrített paradicsom
2 tk. füstölt pirospaprika
1 csokor petrezselyem
só
bors
olívaolaj
1 doboz hámozott paradicsom
1 piros kaliforniai paprika
1 sárga kaliforniai paprika
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
4 tojás
1 ek. sűrített paradicsom
2 tk. füstölt pirospaprika
1 csokor petrezselyem
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
2 doboz Bonduelle Vapeur vörösbab
1 doboz hámozott paradicsom
1 piros kaliforniai paprika
1 sárga kaliforniai paprika
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
4 tojás
1 ek. sűrített paradicsom
2 tk. füstölt pirospaprika
1 csokor petrezselyem
só
bors
olívaolaj
1 doboz hámozott paradicsom
1 piros kaliforniai paprika
1 sárga kaliforniai paprika
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
4 tojás
1 ek. sűrített paradicsom
2 tk. füstölt pirospaprika
1 csokor petrezselyem
só
bors
olívaolaj
- lépés 1Vágjuk fel a hagymát nagyobb kockákra és egy méretes serpenyőben, olívaolajon kezdjük el dinsztelni.
- lépés 2Adjuk hozzá a csíkokra vágott paprikákat és a vékony szeletre vágott fokhagymát. Pirítsuk 5 percig, majd szórjuk meg a füstölt pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk is.
- lépés 3Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, kavargassuk 1-2 percig, majd öntsük hozzá a paradicsom konzervet is.
- lépés 4Rotyogtassuk a ragut, ameddig besűrűsödik, majd adjuk hozzá a vörösbabot és főzzük össze.
- lépés 5Egy kanál hátoldalával csináljunk mélyedéseket a raguba és üssük bele a tojásokat. Fedjük le a serpenyőt és süssük készre a tojásokat kb. 6 perc alatt.
- lépés 6Tálaláskor szórjuk meg friss, aprított petrezselyemmel, kínáljunk mellé kovászos kenyeret.
Fedezze fel ezt is...