Füstös paradicsomos vörösbab tojással

Ízletes, füstölt paprikás paradicsomszószban átmelegített vörösbab, amelyhez piros és sárga kaliforniai paprikát is adunk – erre az alapra ütjük rá a tojásokat, majd néhány percig még együtt sütjük, így hamar kész az ízletes recept.
Közepes nehézségű
4 személy
40 perc
Hozzávalók
4 személyre
2 doboz Bonduelle Vapeur vörösbab

1 doboz hámozott paradicsom

1 piros kaliforniai paprika

1 sárga kaliforniai paprika

1 hagyma

3 gerezd fokhagyma

4 tojás

1 ek. sűrített paradicsom

2 tk. füstölt pirospaprika

1 csokor petrezselyem



bors

olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
2 doboz Bonduelle Vapeur vörösbab

1 doboz hámozott paradicsom

1 piros kaliforniai paprika

1 sárga kaliforniai paprika

1 hagyma

3 gerezd fokhagyma

4 tojás

1 ek. sűrített paradicsom

2 tk. füstölt pirospaprika

1 csokor petrezselyem



bors

olívaolaj
  1. lépés 1
    Vágjuk fel a hagymát nagyobb kockákra és egy méretes serpenyőben, olívaolajon kezdjük el dinsztelni.
  2. lépés 2
    Adjuk hozzá a csíkokra vágott paprikákat és a vékony szeletre vágott fokhagymát. Pirítsuk 5 percig, majd szórjuk meg a füstölt pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk is.
  3. lépés 3
    Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, kavargassuk 1-2 percig, majd öntsük hozzá a paradicsom konzervet is.
  4. lépés 4
    Rotyogtassuk a ragut, ameddig besűrűsödik, majd adjuk hozzá a vörösbabot és főzzük össze.
  5. lépés 5
    Egy kanál hátoldalával csináljunk mélyedéseket a raguba és üssük bele a tojásokat. Fedjük le a serpenyőt és süssük készre a tojásokat kb. 6 perc alatt.
  6. lépés 6
    Tálaláskor szórjuk meg friss, aprított petrezselyemmel, kínáljunk mellé kovászos kenyeret.