Mi a puha, omlós sütemény titka? Természetesen a cékla! Biztosak lehetünk benne, hogy mindenki odalesz ezért a finom csokis-céklás süteményért.
Nehéz
6 személy
30 perc
50 perc
Hozzávalók
Hozzávalók
6 személyre
300g kockára vágott cékla
200g sütéshez való étcsokoládé
4 tojás
125g cukor
80g liszt
40g mandula por
2 tk cukrozatlan kakaópor
1 ek sütőpor
1 ek vanília kivonat
1 tk olaj vagy mogyorónyi vaj a sütőformához
hozzávalók 6 személyre
300g kockára vágott cékla
200g sütéshez való étcsokoládé
4 tojás
125g cukor
80g liszt
40g mandula por
2 tk cukrozatlan kakaópor
1 ek sütőpor
1 ek vanília kivonat
1 tk olaj vagy mogyorónyi vaj a sütőformához
lépés 1
Melegítsük elő a sütőt 180° C-ra. Enyhén olajozzunk meg vagy vajazzunk ki egy sütőtálat (20–22 cm átmérőjű, kerek formájú tálat).
lépés 2
Turmixoljuk össze a kockákra vágott céklát, hogy sima pürét kapjunk.
lépés 3
Gőz felett olvasszuk fel a csokoládét.
lépés 4
A tojásokat verjük habosra a cukorral, amíg a keverék halvány és krémes nem lesz.
lépés 5
Adjuk hozzá a céklapürét, majd keverjük bele az olvasztott csokoládét és a mandulaport. Ezután adjuk hozzá az átszitált lisztet, a kakaót és a sütőport.
lépés 6
Keverjük össze, majd tegyük hozzá a vanília kivonatot.
lépés 7
Öntsük a tésztát a sütőformába, simítsuk szét és süssük 45-60 percig. Ha szükséges, fedjük le a torta tetejét fóliával, hogy megakadályozzuk a megégését.
lépés 8
Hagyjuk kihűlni, mielőtt kiszedjük a sütőformából a puha tortát. Langyosan vagy akár hidegen fogyasszuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Céklás nyári tekercs
Az ázsiai eredetű, friss, ropogós zöldségekkel megpakolt nyári tekercs sokak kedvence, de mit tehetünk, ha szezonon kívül kívánjuk meg? Próbáljuk ki színes céklával és édes körtével!
Alma-cékla saláta
Alma, cékla, madársaláta és sajt alkotja ezt a könnyed, mégis ünnepi salátát. Színes előételként vag...
Céklás rizottó gomba feltéttel
La vie en rose! A gyönyörű színű céklás-gombás, parmezánnal megszórt rizottóval bárki rózsaszínben l...