Céklás-csokis sütemény
Mi a puha, omlós sütemény titka? Természetesen a cékla! Biztosak lehetünk benne, hogy mindenki odalesz ezért a finom csokis-céklás süteményért.
Nehéz
6 személy
30 perc
50 perc
Hozzávalók








Hozzávalók
6 személyre
300g kockára vágott cékla
200g sütéshez való étcsokoládé
4 tojás
125g cukor
80g liszt
40g mandula por
2 tk cukrozatlan kakaópor
1 ek sütőpor
1 ek vanília kivonat
1 tk olaj vagy mogyorónyi vaj a sütőformához
200g sütéshez való étcsokoládé
4 tojás
125g cukor
80g liszt
40g mandula por
2 tk cukrozatlan kakaópor
1 ek sütőpor
1 ek vanília kivonat
1 tk olaj vagy mogyorónyi vaj a sütőformához
hozzávalók 6 személyre
300g kockára vágott cékla
200g sütéshez való étcsokoládé
4 tojás
125g cukor
80g liszt
40g mandula por
2 tk cukrozatlan kakaópor
1 ek sütőpor
1 ek vanília kivonat
1 tk olaj vagy mogyorónyi vaj a sütőformához
200g sütéshez való étcsokoládé
4 tojás
125g cukor
80g liszt
40g mandula por
2 tk cukrozatlan kakaópor
1 ek sütőpor
1 ek vanília kivonat
1 tk olaj vagy mogyorónyi vaj a sütőformához
- lépés 1Melegítsük elő a sütőt 180° C-ra. Enyhén olajozzunk meg vagy vajazzunk ki egy sütőtálat (20–22 cm átmérőjű, kerek formájú tálat).
- lépés 2Turmixoljuk össze a kockákra vágott céklát, hogy sima pürét kapjunk.
- lépés 3Gőz felett olvasszuk fel a csokoládét.
- lépés 4A tojásokat verjük habosra a cukorral, amíg a keverék halvány és krémes nem lesz.
- lépés 5Adjuk hozzá a céklapürét, majd keverjük bele az olvasztott csokoládét és a mandulaport. Ezután adjuk hozzá az átszitált lisztet, a kakaót és a sütőport.
- lépés 6Keverjük össze, majd tegyük hozzá a vanília kivonatot.
- lépés 7Öntsük a tésztát a sütőformába, simítsuk szét és süssük 45-60 percig. Ha szükséges, fedjük le a torta tetejét fóliával, hogy megakadályozzuk a megégését.
- lépés 8Hagyjuk kihűlni, mielőtt kiszedjük a sütőformából a puha tortát. Langyosan vagy akár hidegen fogyasszuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Céklás nyári tekercs
Az ázsiai eredetű, friss, ropogós zöldségekkel megpakolt nyári tekercs sokak kedvence, de mit tehetünk, ha szezonon kívül kívánjuk meg? Próbáljuk ki színes céklával és édes körtével!
Joghurtos cékla sült római salátával és csicseriborsóval
Kecskesajtos, csicseriborsós és céklás saláta a francia konyha nagy kedvencével, vinagrette mártással. A zöldségek finom kombinációját a joghurt és kecskesajt krémessége koronázza meg.
Pulyka csevap kukoricás bulgur salátával
A csevapcsicsa pulykahúsból készült változata tökéletes nyári recept, amely serpenyőben, de grillezve is elkészíthető! Tálaljuk csicseriborsóval, kukoricával és vörösbabbal gazdagított bulgur salátával, amit olívaolajos-chilis-lime-os öntettel tehetünk még ízletesebbé.
Fedezze fel ezt is...