Céklás-csokis sütemény

Mi a puha, omlós sütemény titka? Természetesen a cékla! Biztosak lehetünk benne, hogy mindenki odalesz ezért a finom csokis-céklás süteményért.
Nehéz
6 személy
30 perc
50 perc
Hozzávalók
Hozzávalók
6 személyre
300g kockára vágott cékla

200g sütéshez való étcsokoládé

4 tojás

125g cukor

80g liszt

40g mandula por

2 tk cukrozatlan kakaópor

1 ek sütőpor

1 ek vanília kivonat

1 tk olaj vagy mogyorónyi vaj a sütőformához
hozzávalók 6 személyre
300g kockára vágott cékla

200g sütéshez való étcsokoládé

4 tojás

125g cukor

80g liszt

40g mandula por

2 tk cukrozatlan kakaópor

1 ek sütőpor

1 ek vanília kivonat

1 tk olaj vagy mogyorónyi vaj a sütőformához
  1. lépés 1
    Melegítsük elő a sütőt 180° C-ra. Enyhén olajozzunk meg vagy vajazzunk ki egy sütőtálat (20–22 cm átmérőjű, kerek formájú tálat).
  2. lépés 2
    Turmixoljuk össze a kockákra vágott céklát, hogy sima pürét kapjunk.
  3. lépés 3
    Gőz felett olvasszuk fel a csokoládét.
  4. lépés 4
    A tojásokat verjük habosra a cukorral, amíg a keverék halvány és krémes nem lesz.
  5. lépés 5
    Adjuk hozzá a céklapürét, majd keverjük bele az olvasztott csokoládét és a mandulaport. Ezután adjuk hozzá az átszitált lisztet, a kakaót és a sütőport.
  6. lépés 6
    Keverjük össze, majd tegyük hozzá a vanília kivonatot.
  7. lépés 7
    Öntsük a tésztát a sütőformába, simítsuk szét és süssük 45-60 percig. Ha szükséges, fedjük le a torta tetejét fóliával, hogy megakadályozzuk a megégését.
  8. lépés 8
    Hagyjuk kihűlni, mielőtt kiszedjük a sütőformából a puha tortát. Langyosan vagy akár hidegen fogyasszuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Céklás nyári tekercs

    Céklás nyári tekercs

    Az ázsiai eredetű, friss, ropogós zöldségekkel megpakolt nyári tekercs sokak kedvence, de mit tehetünk, ha szezonon kívül kívánjuk meg? Próbáljuk ki színes céklával és édes körtével!

  • Joghurtos cékla sült római salátával és csicseriborsóval

    Joghurtos cékla sült római salátával és csicseriborsóval

    Kecskesajtos, csicseriborsós és céklás saláta a francia konyha nagy kedvencével, vinagrette mártással. A zöldségek finom kombinációját a joghurt és kecskesajt krémessége koronázza meg.

  • Pulyka csevap kukoricás bulgur salátával

    Pulyka csevap kukoricás bulgur salátával

    A csevapcsicsa pulykahúsból készült változata tökéletes nyári recept, amely serpenyőben, de grillezve is elkészíthető! Tálaljuk csicseriborsóval, kukoricával és vörösbabbal gazdagított bulgur salátával, amit olívaolajos-chilis-lime-os öntettel tehetünk még ízletesebbé.