Szezonális, tavaszi brokkolikrémleves recept a friss medvehagyma ízével, melyet sült kolbászkarikákkal teszünk a szokásosnál is ízletesebbé.
Könnyű
30 perc
Hozzávalók
1 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur Brokkoli
2 szál zellerszár
1 kisebb vöröshagyma
10 cm csemege kolbász
1 csokor medvehagyma
1 gerezd fokhagyma
5 dkg dió
só
bors
1 ek vaj
olívaolaj
6 dl víz vagy alaplé
hozzávalók 1 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur Brokkoli
2 szál zellerszár
1 kisebb vöröshagyma
10 cm csemege kolbász
1 csokor medvehagyma
1 gerezd fokhagyma
5 dkg dió
só
bors
1 ek vaj
olívaolaj
6 dl víz vagy alaplé
Termékajánlatunk a recepthez
Gyorsfagyasztott brokkoli rózsák
lépés 1
Az apróra vágott vöröshagymát az olaj és vaj keverékén kezdjük el párolni egy lábosban, majd dobjuk hozzá a kisebb darabokra vágott zellert és reszeljük bele a fokhagymát. Pároljuk együtt 5 percig.
lépés 2
Szórjuk a lábosba a brokkolit és öntsük fel a vízzel/alaplével, sózzuk, borsozzuk, majd forraljuk fel. 5 perc elteltével pürésítsük botmixerrel.
lépés 3
Ameddig a leves fő készítsük el a medvehagyma pestót: A diót egy kicsit pirítsuk meg száraz serpenyőben, majd dobjuk késes aprítóba a medvehagymával együtt. Adjuk hozzá a reszelt parmezánt, majd fokozatosan annyi olívaolajat, hogy krémes állagot kapjunk. Sózzuk, borsozzuk.
lépés 4
Egy kis serpenyőben pirítsuk meg a karikára vágott vágott kolbászt.
lépés 5
Tálaláskor merjünk ki a levesből, a tetejére tegyünk a kolbászkarikákból és kanalazzunk rá egy keveset a pestóból is.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Zöldfőzelék buggyantott tojással
Fokhagymás, vajas, petrezselymes zöldfőzelék recept, saját magával sűrítve. Tetején szemet gyönyörködtető buggyantott tojás, újhagyma és petrezselyem.