1. >Receptek
  2. >Zöldborsópörkölt fusillivel

Zöldborsópörkölt fusillivel

A hagyományos pörkölt „zöldebb”, de ugyanolyan ízletes változata Bonduelle Vapeur zöldborsóval készítve, színes pennével tálalva. Könnyű, 30 perces recept.
Könnyű
3 személy
30 perc
Hozzávalók
3 személyre
250 g fusilli

1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó

1 vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 paradicsom

1 paprika

1 ek sűrített paradicsom

2 kk őrölt pirospaprika



bors

olaj

1 csokor petrezselyem

1 kis doboz tejföl
hozzávalók 3 személyre
250 g fusilli

1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó

1 vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 paradicsom

1 paprika

1 ek sűrített paradicsom

2 kk őrölt pirospaprika



bors

olaj

1 csokor petrezselyem

1 kis doboz tejföl
  1. lépés 1
    A vöröshagymát vágjuk vágjuk apróra és kezdjük el dinsztelni egy lábosban.
  2. lépés 2
    Ha már üveges, adjuk hozzá a piros paprikát, majd a sűrített paradicsomot, az apróra vágott fokhagymát és a kis kockákra felvágott paprikát és paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, majd pároljuk 10 percig és néha öntsünk hozzá egy kevés vizet.
  3. lépés 3
    Közben főzzük meg a fusillit a dobozon megadott utasítások szerint.
  4. lépés 4
    Adjuk a zöldborsót a pörkölt alaphoz és pár perc alatt főzzük készre.
  5. lépés 5
    Tálaláskor tegyünk a borsópörköltből a tésztára, kanalazzunk rá tejfölt és szórjuk meg vágott petrezselyemmel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Zöldborsós-lazacos fusilli

    Tésztaimádók figyelem! A megszokott paradicsomszószos tészta helyett, válasszuk a lazaccal és zsenge zöldborsóval készített fusilli receptet. Biztosan szeretni fogjuk!

  • Póréhagymás-zöldborsós spagetti

    20 perc alatt elkészíthető, pénztárcabarát tészta! A nagyobb darabokra vágott póréhagymát és a zöldb...

  • Hasselback sültkrumpli mentás zöldborsók...

    Izgalmas és látványos recept burgonyából! A zöldségeket egészben hagyjuk, és 2-3 mm-enként bevágjuk,...