A megszokott sajtos makaróni recept egy kis csavarral, zöldségekkel felturbózva. A zöldségkeverékből készült krémet sajtos besamel mártás teszi még krémesebbé. A gyerekek imádni fogják és fel sem fog tűnni nekik, hogy zöldségek is rejtőznek benne.
A tésztát tegyük fel főni sós forrásban lévő vízben.
lépés 2
Olvasszunk egy kevés vajat és adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd a Bonduelle Karfiolos krémleves keveréket is, sózzuk, borsozzuk és pár percig pároljuk, majd pürésítsük a 0,5 dl tejjel.
lépés 3
Olvasszunk meg 5 dkg vajat, adjuk hozzá a lisztet és keverjük jól el. A tejet több részletben folyamatos kevergetés mellett adagoljuk. Ha az összes tej elfogyott és krémes a mártás, várjuk meg, ameddig elkezd bugyogni, majd vegyük le a tűzről.
lépés 4
Reszeljük bele a kétféle sajtot, sózzuk és borsozzuk, reszeljünk hozzá szerecsendiót. Keverjük át alaposan, hogy a sajtok beleolvadjanak a mártásba, majd adjuk hozzá a karfiolos pürét is.
lépés 5
Öntsük a tésztát egy sütőtálba és adjuk hozzá a besamelles mártást, majd keverjük jól össze és végül szórjuk meg a maradék parmezánnal és cheddarral.
lépés 6
200 fokos sütőben süssük aranybarnára.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Pirított karfiolrizs zöldségekkel és toj...
Pirított ázsiai fogás rizs- vagy tésztaalap helyett karfiolrizzsel. Szójaszósz, gyömbér, fokhagyma és chili adja meg a recept alapízét, friss zöldségek teszik változatossá, teljes fogássá pedig a feltétként adott chiliolajos tükörtojás teszi.
Tejszínes szószban sült lazac karfiolriz...
Elegáns, különleges és egészséges receptet keresünk? Nehezen fogunk tudni ellenállni a krémes, tejsz...
Fetás mini húsgolyók sütőtök szószos pen...
Szezonális fogás, krémes sütőtökös szósszal és izgalmas mini húsgolyókkal, melyet színes pennével tá...