1. >Receptek
  2. >Sült lazac szezámmagos brokkolival

Sült lazac szezámmagos brokkolival

Citromos pácban marinált sült lazacfilé ropogós szezámmaggal megszórt párolt brokkolival. Fehérjedús, könnyen elkészíthető recept, ami harmonikus ízeivel tökéletes opció lehet edzés után vagy gyors vacsoraként.
Könnyű
4 személy
45 perc
10 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
4 szelet lazacfilé

1 zacskó Bonduelle Vapeur brokkoli

fél citrom leve

só, bors

4 ek. szezámmag
hozzávalók 4 személyre
4 szelet lazacfilé

1 zacskó Bonduelle Vapeur brokkoli

fél citrom leve

só, bors

4 ek. szezámmag
  1. lépés 1
    A filézett lazacszeleteket meglocsoljuk fél citrom levével, mindkét oldalukon sózzuk, borsozzuk és minimum 30 percet állni hagyjuk.
  2. lépés 2
    Száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk a szezámmagot. A lazacszeleteknek először a bőrös oldalukat sütjük, kb. 4 percig, majd a másik felüket is 3-4 perc alatt készre sütjük.
  3. lépés 3
    A Bonduelle Vapeur brokkolit megpároljuk , és tálaláskor 1-1 evőkanál pirított szezámmagot hintünk rá.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Rakott brokkoli hús nélkül

    Ez a recept tökéletes választás, ha finom és könnyen elkészíthető vacsorára vágyunk hús nélkül. Rakott brokkoli tetejére olvasztott sajttal, egyenesen a sütőből.

  • Brokkolis szendvicskrém

    Ínyenc brokkkolis szendvicskrém pirított rozskenyéren, melyet a sült fokhagyma és a tetejére szórt m...

  • Brokkolis ricottatorta

    Mi lenne, ha áfonya helyett most brokkoli kerülne a sajttortában? Amilyen extrának tűnik elsőre, ann...