1. >Receptek
  2. >Sajtos-paradicsomszószos csőben sült fusilli

Sajtos-paradicsomszószos csőben sült fusilli

Ízletes fokhagymás-olívaolajos paradicsomszósszal, kétféle sajttal és olajbogyóval, valamint szárított sonkával készül, sütőben sütve ez a finom és tartalmas fogás. Tökéletes lehet sietős hétköznapi vacsorának vagy másnapra a munkahelyi ebédlőasztalra.
Közepes nehézségű
4 személy
40 perc
Hozzávalók
4 személyre
250 g fusilli

1 doboz paradicsom konzerv (egész)

2 ek sűrített paradicsom

2 mozzarella golyó

5 dkg parmezán

2 gerezd fokhagyma

1-1 marék fekete és zöld olajbogyó

4 szelet szárított sonka

½ tk. szárított oregánó



bors

2 ek olívaolaj

opcionális: friss bazsalikom tálaláshoz
hozzávalók 4 személyre
250 g fusilli

1 doboz paradicsom konzerv (egész)

2 ek sűrített paradicsom

2 mozzarella golyó

5 dkg parmezán

2 gerezd fokhagyma

1-1 marék fekete és zöld olajbogyó

4 szelet szárított sonka

½ tk. szárított oregánó



bors

2 ek olívaolaj

opcionális: friss bazsalikom tálaláshoz
  1. lépés 1
    Egy kis lábosban tegyük fel melegedni a paradicsomkonzervet (a fakanállal nyomkodjuk szét az egész paradicsomokat) és a sűrített paradicsomot, amikor már rotyog, adjuk hozzá a reszelt fokhagymát, majd az oregánót és az olívaolajat, ill. sózzuk, borsozzuk. Kis lángon főzzük, ameddig kissé besűrűsödik. Majd adjuk az olajbogyót is a szószhoz.
  2. lépés 2
    Melegítsük elő a sütőt 230 fokra.
  3. lépés 3
    Közben főzzük ki a fusillit sós vízben. A megadott főzési idő előtt 2 perccel szűrjük le (mivel még a sütőben is tovább puhul majd) és öblítsük át vízzel.
  4. lépés 4
    Egy sütőtálban keverjük össze a tésztát a szósszal, a falatokra vágott sonkával és az egyik feldarabolt mozzarellával. A tetején osszuk el a másik mozzarellát és a parmezánt.
  5. lépés 5
    Helyezzük 10 perce a sütőbe, amíg a sajt megolvad és kap egy kis színt az étel teteje. Tálaljuk forrón, ha kedvünk tartja, friss bazsalikommal a tetején.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Pulyka csevap kukoricás bulgur salátával

    A csevapcsicsa pulykahúsból készült változata tökéletes nyári recept, amely serpenyőben, de grillezve is elkészíthető! Tálaljuk csicseriborsóval, kukoricával és vörösbabbal gazdagított bulgur salátával, amit olívaolajos-chilis-lime-os öntettel tehetünk még ízletesebbé.

  • Sonkás-kukoricás frittata

    Finom, olcsó, ráadásul könnyen elkészíthető recept! A tojásos lepénybe ezúttal párolt póréhagyma, fő...

  • Csirke saslik tortillában kukoricás salá...

    Ez a tortilla recept a balkáni konyha jegyében tzatzikivel egészül ki, melynek további különlegesség...