Sült lazac szezámmagos brokkolival
Citromos pácban marinált sült lazacfilé ropogós szezámmaggal megszórt párolt brokkolival. Fehérjedús, könnyen elkészíthető recept, ami harmonikus ízeivel tökéletes opció lehet edzés után vagy gyors vacsoraként.
Könnyű
4 személy
45 perc
10 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
4 szelet lazacfilé
1 zacskó Bonduelle Vapeur brokkoli
fél citrom leve
só, bors
4 ek. szezámmag
1 zacskó Bonduelle Vapeur brokkoli
fél citrom leve
só, bors
4 ek. szezámmag
hozzávalók 4 személyre
4 szelet lazacfilé
1 zacskó Bonduelle Vapeur brokkoli
fél citrom leve
só, bors
4 ek. szezámmag
1 zacskó Bonduelle Vapeur brokkoli
fél citrom leve
só, bors
4 ek. szezámmag
- lépés 1A filézett lazacszeleteket meglocsoljuk fél citrom levével, mindkét oldalukon sózzuk, borsozzuk és minimum 30 percet állni hagyjuk.
- lépés 2Száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk a szezámmagot. A lazacszeleteknek először a bőrös oldalukat sütjük, kb. 4 percig, majd a másik felüket is 3-4 perc alatt készre sütjük.
- lépés 3A Bonduelle Vapeur brokkolit megpároljuk , és tálaláskor 1-1 evőkanál pirított szezámmagot hintünk rá.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Rakott brokkoli hús nélkül
Ez a recept tökéletes választás, ha finom és könnyen elkészíthető vacsorára vágyunk hús nélkül. Rakott brokkoli tetejére olvasztott sajttal, egyenesen a sütőből.
Brokkolis szendvicskrém
Ínyenc brokkkolis szendvicskrém pirított rozskenyéren, melyet a sült fokhagyma és a tetejére szórt mandulaforgács emel fejedelmi magasságokba. Egyszerűen elkészíthető recept és bár több időt kíván a szokásos szendvicskrémeknél, mindenképp érdemes kipróbálnunk.
Sok zöldséges buddha tál
Könnyen variálható, népszerű egytálétel recept a buddha bowl - a sült, fűszeres csicseriborsó, barnarizs, pirított brokkoli, vörösbab, retek, pirított szezámmag és sült fodroskel keverékét taninis-citromos öntettel tehetjük felejthetetlenné.
Fedezze fel ezt is...