Rétegelt kuszkuszos saláta hummusszal
Tartalmas kuszkusz saláta sok-sok zöldséggel és házi készítésű hummusszal. Előnye, hogy nemcsak friss és látványos, de egyben praktikusan szállítható, így irodai ebédnek is megállja a helyét.
Könnyű
4 személy
10 perc
10 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
2 doboz Bonduelle Inspirációk csemegekukorica
10 dkg kuszkusz
2 marék rukkola
fél kígyóuborka
1 kaliforniai paprika
1 fürt koktélparadicsom
1 répa
1 kis lilahagyma
néhány mentalevél
fél gerezd fokhagyma
2 tk tahini
5 dkg fenyőmag
1 citrom (tahinibe és az öntetbe)
olívaolaj
só
bors
2 doboz Bonduelle Inspirációk csemegekukorica
10 dkg kuszkusz
2 marék rukkola
fél kígyóuborka
1 kaliforniai paprika
1 fürt koktélparadicsom
1 répa
1 kis lilahagyma
néhány mentalevél
fél gerezd fokhagyma
2 tk tahini
5 dkg fenyőmag
1 citrom (tahinibe és az öntetbe)
olívaolaj
só
bors
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
2 doboz Bonduelle Inspirációk csemegekukorica
10 dkg kuszkusz
2 marék rukkola
fél kígyóuborka
1 kaliforniai paprika
1 fürt koktélparadicsom
1 répa
1 kis lilahagyma
néhány mentalevél
fél gerezd fokhagyma
2 tk tahini
5 dkg fenyőmag
1 citrom (tahinibe és az öntetbe)
olívaolaj
só
bors
2 doboz Bonduelle Inspirációk csemegekukorica
10 dkg kuszkusz
2 marék rukkola
fél kígyóuborka
1 kaliforniai paprika
1 fürt koktélparadicsom
1 répa
1 kis lilahagyma
néhány mentalevél
fél gerezd fokhagyma
2 tk tahini
5 dkg fenyőmag
1 citrom (tahinibe és az öntetbe)
olívaolaj
só
bors
- lépés 1A kuszkuszt tegyük egy tálba, adjunk hozzá egy csipet sót, 1 teáskanál olívaolajat, majd öntsük fel annyi forró vízzel, ami 1 ujjnyira ellepi. Keverjünk egyet rajta, majd takarjuk le a tálat. 5-10 perc múlva a kuszkusz elkészült, keverjük át egy villával.
- lépés 2Készítsük el a hummuszt: a csicseriborsóból egy evőkanálnyit tegyünk félre a tálaláshoz, majd a többit tegyük késes aprítóba a fokhagymával, 1-2 evőkanál citromlével, a tahinivel és egy evőkanál olívaolajjal. Ha szükséges adjunk hozzá még olajat és/vagy egy kevés vizet és sózzuk. Mixeljük krémesre.
- lépés 3A zöldségeket aprítsuk fel, a répából zöldséghámozóval vágjunk szalagokat, majd állítsuk össze a salátát egy befőttesüvegben (ha szállítani szeretnénk): alulra tegyük a hummuszt, erre jöjjön a kuszkusz, majd a rukkola, a lilahagyma, a kaliforniai paprika, az uborka, a csemegekukorica, a koktélparadicsom, a répa, majd végül a menta és a félrerakott csicseriborsó.
- lépés 4A tetejére tegyünk fenyőmagot. Keverjünk össze 4 evőkanál olívaolajat fél citrom levével, sózzuk, borsozzuk és öntsük a salátára. Tálaláskor öntsük ki a salátát egy tányérba vagy fogyasszuk közvetlenül az üvegből.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Rétegezett tonhalsaláta csicseriborsóval
Praktikusan szállítható, finom és egészséges tonhalsaláta recept. Ha kevés időd van vagy nem otthon ennél, készítsd el ezt az ízletes és friss salátát!
Grillezett kápia paprikás-diós hummusz
Ez az egyszerűen elkészíthető paprikás hummusz krémes textúrájával és pikáns ízeivel tökéletes kiegészítője lehet bármilyen receptnek. Fogyaszthatjuk pitában, szendvicskrémként vagy mártogatósként is.
Ázsiai csirkés rizstészta kukoricával
Pikáns szójaszószos, fokhagymás, gyömbéres pirított rizstészta recept édes csemegekukoricával, roppanós brokkolival és sült csirke falatokkal az ázsiai konyha kedvelőinek.
Fedezze fel ezt is...