lépés 1
A kuszkuszt tegyük egy tálba, adjunk hozzá egy csipet sót, 1 teáskanál olívaolajat, majd öntsük fel annyi forró vízzel, ami 1 ujjnyira ellepi. Keverjünk egyet rajta, majd takarjuk le a tálat. 5-10 perc múlva a kuszkusz elkészült, keverjük át egy villával.
lépés 2
Készítsük el a hummuszt: a csicseriborsóból egy evőkanálnyit tegyünk félre a tálaláshoz, majd a többit tegyük késes aprítóba a fokhagymával, 1-2 evőkanál citromlével, a tahinivel és egy evőkanál olívaolajjal. Ha szükséges adjunk hozzá még olajat és/vagy egy kevés vizet és sózzuk. Mixeljük krémesre.
lépés 3
A zöldségeket aprítsuk fel, a répából zöldséghámozóval vágjunk szalagokat, majd állítsuk össze a salátát egy befőttesüvegben (ha szállítani szeretnénk): alulra tegyük a hummuszt, erre jöjjön a kuszkusz, majd a rukkola, a lilahagyma, a kaliforniai paprika, az uborka, a csemegekukorica, a koktélparadicsom, a répa, majd végül a menta és a félrerakott csicseriborsó.
lépés 4
A tetejére tegyünk fenyőmagot. Keverjünk össze 4 evőkanál olívaolajat fél citrom levével, sózzuk, borsozzuk és öntsük a salátára. Tálaláskor öntsük ki a salátát egy tányérba vagy fogyasszuk közvetlenül az üvegből.