Pita fokhagymás cannellini babpürével és sült zöldségekkel

Gyorsan, viszonylag kevés hozzávalóval elkészíthetjük ezt a vegetáriánus pitát, melynek főszereplője a fehérbab konzervből készült fokhagymás babpüré. Grillezett cukkinivel, valamint koktélparadicsommal koronázzuk meg a tetejét.
Közepes nehézségű
4 személy
35 perc
20 perc
Olcsó
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Cannelini fehérbab

4 db pita

1 cukkini

fél citrom

1 gerezd fokhagyma

fürtös koktélparadicsom

5 dkg pisztácia

chili pehely

friss menta

olívaolaj



bors
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Cannelini fehérbab

4 db pita

1 cukkini

fél citrom

1 gerezd fokhagyma

fürtös koktélparadicsom

5 dkg pisztácia

chili pehely

friss menta

olívaolaj



bors

Termékajánlatunk a recepthez

Vapeur Cannellini fehérbab
  1. lépés 1
    A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Egy tepsire helyezzük a koktélparadicsomot és a karikára vágott cukkinit, locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk is, majd süssük vagy grillezzük őket 10-15 percig, hogy szép színt kapjanak. Ha kész, vegyük ki, majd a helyére tegyük a pitákat, locsoljuk meg egy kis olívaolajjal, majd süssük 5 percig.
  2. lépés 2
    A babpüréhez pürésítsük a babot olívaolajjal, citromlével, fokhagymával, majd sózzuk, borsozzuk.
  3. lépés 3
    Miután a pita aranybarnára sült, kenjük meg a pürével, helyezzünk rá pár szem sült paradicsomot és cukkinit, szórjuk meg fenyőmaggal. Végül locsoljuk meg olívaolajjal és szórjuk meg chili pehellyel, friss mentával.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Egészben sült feta cukkinis zöldborsóval

    Egészben sült feta cukkinis zöldborsóval

    Egyszerű és ízletes recept! Egészben sült feta, olívaolajjal, borssal, chilivel, vékony karikára vágott cukkinivel és zsenge zöldborsóval. A végén citromlével meglocsoljuk, friss mentával megszórjuk, mellé ropogós baguette szeleteket kínálunk.

  • Zöld minestrone friss pesto-val

    Zöld minestrone friss pesto-val

    Ezt az élénkzöld levest nyáron is érdemes fogyasztanunk, mert kiváló módja a folyadékpótlásnak, friss ízeivel pedig az egész család kedvence lehet. Tartalmasságát a zöldségeken kívül rizsszem tészta és friss spenót adja, pikáns ízét pedig a házilag készült pesztó.

  • Citromos-tejszínes zöldséges penne

    Citromos-tejszínes zöldséges penne

    Ha kimerítő napok állnak mögöttünk, és csak egy gyors vacsorára vágyunk, az előkészített zöldségkeveréknek köszönhetően negyedóra alatt meleg, ízletes és egészséges tésztaételt varázsolhatunk az asztalra.