Pita fokhagymás cannellini babpürével és sült zöldségekkel
Gyorsan, viszonylag kevés hozzávalóval elkészíthetjük ezt a vegetáriánus pitát, melynek főszereplője a fehérbab konzervből készült fokhagymás babpüré. Grillezett cukkinivel, valamint koktélparadicsommal koronázzuk meg a tetejét.
Közepes nehézségű
4 személy
35 perc
20 perc
Olcsó
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Cannelini fehérbab
4 db pita
1 cukkini
fél citrom
1 gerezd fokhagyma
fürtös koktélparadicsom
5 dkg pisztácia
chili pehely
friss menta
olívaolaj
só
bors
4 db pita
1 cukkini
fél citrom
1 gerezd fokhagyma
fürtös koktélparadicsom
5 dkg pisztácia
chili pehely
friss menta
olívaolaj
só
bors
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Cannelini fehérbab
4 db pita
1 cukkini
fél citrom
1 gerezd fokhagyma
fürtös koktélparadicsom
5 dkg pisztácia
chili pehely
friss menta
olívaolaj
só
bors
4 db pita
1 cukkini
fél citrom
1 gerezd fokhagyma
fürtös koktélparadicsom
5 dkg pisztácia
chili pehely
friss menta
olívaolaj
só
bors
- lépés 1A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Egy tepsire helyezzük a koktélparadicsomot és a karikára vágott cukkinit, locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk is, majd süssük vagy grillezzük őket 10-15 percig, hogy szép színt kapjanak. Ha kész, vegyük ki, majd a helyére tegyük a pitákat, locsoljuk meg egy kis olívaolajjal, majd süssük 5 percig.
- lépés 2A babpüréhez pürésítsük a babot olívaolajjal, citromlével, fokhagymával, majd sózzuk, borsozzuk.
- lépés 3Miután a pita aranybarnára sült, kenjük meg a pürével, helyezzünk rá pár szem sült paradicsomot és cukkinit, szórjuk meg fenyőmaggal. Végül locsoljuk meg olívaolajjal és szórjuk meg chili pehellyel, friss mentával.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Egészben sült feta cukkinis zöldborsóval
Egyszerű és ízletes recept! Egészben sült feta, olívaolajjal, borssal, chilivel, vékony karikára vágott cukkinivel és zsenge zöldborsóval. A végén citromlével meglocsoljuk, friss mentával megszórjuk, mellé ropogós baguette szeleteket kínálunk.
Zöld minestrone friss pesto-val
Ezt az élénkzöld levest nyáron is érdemes fogyasztanunk, mert kiváló módja a folyadékpótlásnak, friss ízeivel pedig az egész család kedvence lehet. Tartalmasságát a zöldségeken kívül rizsszem tészta és friss spenót adja, pikáns ízét pedig a házilag készült pesztó.
Citromos-tejszínes zöldséges penne
Ha kimerítő napok állnak mögöttünk, és csak egy gyors vacsorára vágyunk, az előkészített zöldségkeveréknek köszönhetően negyedóra alatt meleg, ízletes és egészséges tésztaételt varázsolhatunk az asztalra.
Fedezze fel ezt is...