Narancsos édesburgonya krémleves cannellini babbal

Narancslével és zsályával ízesített leves recept a téli hideg ellen. A canellini bab adja a leves krémességét, az édesburgonya az alapját, kevés chilivel tesszük pikánssá, és egy kis méz adja a plusz édességét. Különlegessége, hogy almát is főzünk bele és apró almakockákkal a tetején tálaljuk.
Közepes nehézségű
3 személy
40 perc
Hozzávalók
3 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Cannellini fehérbab

2 közepes édesburgonya

1 hagyma

1 alma

1 narancs leve

8 dl alaplé

egy marék friss zsálya

1 kk. chili pehely

5 dkg vaj

olívaolaj

1 ek. méz



bors
hozzávalók 3 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Cannellini fehérbab

2 közepes édesburgonya

1 hagyma

1 alma

1 narancs leve

8 dl alaplé

egy marék friss zsálya

1 kk. chili pehely

5 dkg vaj

olívaolaj

1 ek. méz



bors
  1. lépés 1
    Vágjuk fel a hagymát, majd a vaj és 1 ek. olaj keverékén dinszteljük meg.
  2. lépés 2
    Pucoljuk meg és kockázzuk fel az édesburgonyát és adjuk a hagymához. Sózzuk, borsozzuk és szórjunk bele 1 tk. chili pelyhet. Egy kis kevergetés után öntsük fel az alaplével.
  3. lépés 3
    Hámozzuk meg az almát és az egyik felét tegyük félre a tálaláshoz, a másikat kockázzuk fel.
  4. lépés 4
    Forrás után kb. 8 perccel (az édesburgonya még ne legyen teljesen puha) adjuk hozzá az almát és a lecsöpögtetett cannellini babot. Főzzük további pár percig, amíg az alma megpuhul.
  5. lépés 5
    Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a mézet és a narancs levét, majd botmixerrel pürésítsük.
  6. lépés 6
    A zsályaleveleket egy kisebb serpenyőben, forró olajban pirítsuk meg, ez mindössze néhány másodpercet vesz igénybe. Amikor kész, szedjük papírtörlőre.
  7. lépés 7
    Vágjuk kisebb kockákra az almát és tálaláskor tegyünk belőle a kimért levesre és szórjuk meg a pirított zsálya levelekkel.