Szeretjük a mexikói konyha fűszeres ízvilágát vagy tartalmasabb fogásait? Ha igen, nekünk szól ez a tradícionális mexikói chilis bab, amely az eredeti recept szerint készült.
Közepes nehézségű
4 személy
90 perc
80 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
400 g Bonduelle vörösbab
340 g Bonduelle Gold csemegekukorica
50 dkg darált marhahús
2 db közepes vöröshagyma
2 db közepes sárgarépa
450 g paradicsomkonzerv
1 db közepes piros kaliforniai paprika
1 db sárga kaliforniai paprika
10 dkg cheddar sajt
3 dl alaplé
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál chili (friss chili paprika)
1 kávéskanál oregánó
2 db babérlevél
1 teáskanál római kömény
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
1 db fahéjrúd
1 kávéskanál cayenne bors
só, bors ízlés szerint
hozzávalók 4 személyre
400 g Bonduelle vörösbab
340 g Bonduelle Gold csemegekukorica
50 dkg darált marhahús
2 db közepes vöröshagyma
2 db közepes sárgarépa
450 g paradicsomkonzerv
1 db közepes piros kaliforniai paprika
1 db sárga kaliforniai paprika
10 dkg cheddar sajt
3 dl alaplé
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál chili (friss chili paprika)
1 kávéskanál oregánó
2 db babérlevél
1 teáskanál római kömény
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
1 db fahéjrúd
1 kávéskanál cayenne bors
só, bors ízlés szerint
Termékajánlatunk a recepthez
Vörösbab
Gold Csemegekukorica
lépés 1
Olajon megpirítjuk a kockára vágott hagymát, amire rászórjuk a római köményt is. Majd hozzáadjuk a darált marhahúst, amit fűszerezünk fűszerköménnyel, sóval, borssal és szeletekre vágott fokhagymával.
lépés 2
A befűszerezett darált húsra öntsük rá a kockára vágott sárgarépát, majd keverjük el a hússal. Erre jöhet majd a kockára vágott piros és sárga kaliforniai paprika, amihez még szórjunk apróra vágott friss chili paprikát.
lépés 3
Öntsük fel az egészet először is egy paradicsomkonzervvel, amihez kevés főzés után majd adjuk hozzá az alaplét. Szórjuk még bele az oregánót, cayenne borsot, a babérlevelet és a fahéjat. Keverjük jól össze, és fedjük le. Majd lassú tűzön körülbelül 1 órán át főzzük.
lépés 4
A főzés felénél öntsük hozzá a babot és a csemegekukoricát. Az 1 óra leteltével vegyük le a fedőt az edényről, és lassú tűzön főzzük tovább addig, amíg szépen besűrűsödik az egész. Utána lehet is fogyasztani, reszelt sajttal megszórva!
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Csirke saslik tortillában kukoricás salá...
Ez a tortilla recept a balkáni konyha jegyében tzatzikivel egészül ki, melynek további különlegessége, hogy a csirkemell saslik joghurtos pácban és nyárson sülve készült. Tökéletes nyáresti fogás, amit akár egy grillezésen is bevethetünk.
Mexikói csirke pikánsan
Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban k...
Grillezett lazac cukkinis-zöldbabos salá...
A lazac gyorsan elkészül, a citromos zöldfűszeres marinádnak köszönhetően pedig friss és zamatos les...