Lencse ropogósok zöldsalátával és paradicsom chutneyval
A kis lencsefasírtok friss salátával és chutney-val könnyű, mégis tápláló ételként szolgálhatnak egy baráti összejövetelen, de akár könnyű ebédnek vagy vacsorának is kiválóak.
Közepes nehézségű
4 személy
30 perc
20 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur lencse
1 piros kaliforniai paprika
1 hagyma
1 tojás
5 dkg liszt
1 csokor petrezselyem
2 tk füstölt pirospaprika
1 doboz rukkola, madársaláta vagy más zöldsaláta
1 nagy lilahagyma
0,5 kg paradicsom
50 ml vörösborecet + egy kevés a salátához
2 ek barnacukor
só
bors
olívaolaj
napraforgó olaj
1 piros kaliforniai paprika
1 hagyma
1 tojás
5 dkg liszt
1 csokor petrezselyem
2 tk füstölt pirospaprika
1 doboz rukkola, madársaláta vagy más zöldsaláta
1 nagy lilahagyma
0,5 kg paradicsom
50 ml vörösborecet + egy kevés a salátához
2 ek barnacukor
só
bors
olívaolaj
napraforgó olaj
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur lencse
1 piros kaliforniai paprika
1 hagyma
1 tojás
5 dkg liszt
1 csokor petrezselyem
2 tk füstölt pirospaprika
1 doboz rukkola, madársaláta vagy más zöldsaláta
1 nagy lilahagyma
0,5 kg paradicsom
50 ml vörösborecet + egy kevés a salátához
2 ek barnacukor
só
bors
olívaolaj
napraforgó olaj
1 piros kaliforniai paprika
1 hagyma
1 tojás
5 dkg liszt
1 csokor petrezselyem
2 tk füstölt pirospaprika
1 doboz rukkola, madársaláta vagy más zöldsaláta
1 nagy lilahagyma
0,5 kg paradicsom
50 ml vörösborecet + egy kevés a salátához
2 ek barnacukor
só
bors
olívaolaj
napraforgó olaj
- lépés 1A paradicsom chutney-hoz vágjuk apróra a lilahagymát, a paradicsomot pedig kockázzuk fel. Egy serpenyőben óvatosan karamellizáljuk a cukrot (ne kevergessük, várjuk meg, amíg elolvad, enyhe barna színt kap), majd adjuk hozzá a lilahagymát. Ha szépen bevonta a hagymát a karamell, adjuk hozzá az ecetet és a paradicsomot. Kis lángon forraljuk, ameddig besűrűsödik.
- lépés 2Csöpögtessük le a lencsét és helyezzük egy tálba, majd egy villával törjük össze nagyjából.
- lépés 3Adjuk hozzá az apróra vágott kaliforniai paprikát, hagymát és petrezselymet. Üssük bele a tojást, adjuk hozzá a lisztet és a füstölt pirospaprikát, sózzuk és borsozzuk, majd alaposan keverjük össze és tegyük a hűtőbe 15 percre.
- lépés 4Készítsünk a lencsés keverékből kis pogácsákat és közepesen forró olajban süssük ki.
- lépés 5A salátát tegyük egy tálba, sózzuk, borsozzuk és locsoljuk meg olívaolajjal és vörösborecettel.
- lépés 6Tálalásnál tegyünk a salátára pár darab lencseropogóst és kínáljuk mellé a paradicsom chutney-ból.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Aranyszínű sültkarfiol saláta lencsével
Gyönyörű színű saláta recept a különleges ízek kedvelőinek! Kurkumás-currys sült karfiolrózsák lencsével, quinoával, tahinis-citromos öntettel, petrezselyemmel és gyorsan savanyított lilahagymával. Önálló fogásként is megállja a helyét.
Sült fokhagymás zöld krémleves fodroskel és bacon chips-szel
Ez a fagyasztott zöldségkeverékből készült krémleves lélekmelengető recept lehet gazdag ízével, valamint ropogós házi készítésű fodroskel és bacon chip-szel megkoronázva.
Szőlős kacsamell lencsés sütőtök salátával
Ez a recept kötelező, ha szereted a kacsát! A szőlő még ízletesebbé teszi az omlós kacsamellet, a könnyű és friss lencsés-sütőtökös saláta pedig még teljesebbé ezt a finom fogást!
Fedezze fel ezt is...