A klasszikus rizottó receptet ezúttal garnélával, szuperédes kukoricával és kaliforniai paprikával színesítettük, majd mascarponéval és parmezánnal krémesítettük, hogy fejedelmi, ellenállhatalan fogást kapjunk.
Vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát, majd a vaj és az olívaolaj keverékén kezdjük el dinsztelni.
lépés 2
Mikor aranysárga, adjuk hozzá a rizst, kevergessük egy rövid ideig, hogy minden rizsszemet bevonjon az olajos keverék. Sózzuk, borsozzuk, majd öntsük bele a bort és hagyjuk elpárologni.
lépés 3
Merőkanalanként adagoljuk a forró alaplevet a rizshez, kevergessük ameddig felszívja a folyadékot. Ismételjük, ameddig a rizs megpuhul.
lépés 4
Közben egy kevés olívaolajon pirítsuk meg a garnélát, sózzuk, borsozzuk.
lépés 5
A vége felé keverjük a rizottóhoz a kis kockákra vágott kaliforniai paprikát és a kukoricát, majd forrósítsuk át. Keverjük bele a mascarponét és a reszelt parmezánt is.
lépés 6
A rizottó akkor van kész, amikor a rizsszemek még nem főttek túl, éppen harapható, ”al dente” állagúak és a rizottó kifejezetten krémes.
lépés 7
Tálaláskor szórjuk meg a rizottót aprított petrezselyemmel és osszuk el arányosan a tányérokban a garnélát.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Sajtos-paradicsomszószos csőben sült fus...
Ízletes fokhagymás-olívaolajos paradicsomszósszal, kétféle sajttal és olajbogyóval, valamint szárított sonkával készül, sütőben sütve ez a finom és tartalmas fogás. Tökéletes lehet sietős hétköznapi vacsorának vagy másnapra a munkahelyi ebédlőasztalra.
Ázsiai tésztasaláta kukoricával
Gyömbér, méz, chili szósz, rizsecet, lime, pirított szezámolaj - az ezekből készült öntet ízesíti ez...
Grillezett csirkemell olajbogyós-kukoric...
A klasszikus olasz caprese ízvilág grill csirkemellre halmozva. Könnyen elkészíthető, de lazán elegá...