1. >Receptek
  2. >Kukoricás-garnélás rizottó

Kukoricás-garnélás rizottó

A klasszikus rizottó receptet ezúttal garnélával, szuperédes kukoricával és kaliforniai paprikával színesítettük, majd mascarponéval és parmezánnal krémesítettük, hogy fejedelmi, ellenállhatalan fogást kapjunk.
Közepes nehézségű
3 személy
30 perc
Hozzávalók
3 személyre
1 doboz Bonduelle Gold Szuperédes Morzsolt Csemegekukorica

250 g tisztított garnéla

1 piros kaliforniai paprika

1 hagyma

2 gerezd fokhagyma

250 g rizottó rizs

5 dkg parmezán

1 ek. mascarpone

1 csokor petrezselyem

5 dkg vaj

1 dl fehérbor

1 l alaplé



bors

olívaolaj
hozzávalók 3 személyre
1 doboz Bonduelle Gold Szuperédes Morzsolt Csemegekukorica

250 g tisztított garnéla

1 piros kaliforniai paprika

1 hagyma

2 gerezd fokhagyma

250 g rizottó rizs

5 dkg parmezán

1 ek. mascarpone

1 csokor petrezselyem

5 dkg vaj

1 dl fehérbor

1 l alaplé



bors

olívaolaj
    Termékajánlatunk a recepthez
  • Gold Prémium Szuperédes Csemegekukorica
  1. lépés 1
    Vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát, majd a vaj és az olívaolaj keverékén kezdjük el dinsztelni.
  2. lépés 2
    Mikor aranysárga, adjuk hozzá a rizst, kevergessük egy rövid ideig, hogy minden rizsszemet bevonjon az olajos keverék. Sózzuk, borsozzuk, majd öntsük bele a bort és hagyjuk elpárologni.
  3. lépés 3
    Merőkanalanként adagoljuk a forró alaplevet a rizshez, kevergessük ameddig felszívja a folyadékot. Ismételjük, ameddig a rizs megpuhul.
  4. lépés 4
    Közben egy kevés olívaolajon pirítsuk meg a garnélát, sózzuk, borsozzuk.
  5. lépés 5
    A vége felé keverjük a rizottóhoz a kis kockákra vágott kaliforniai paprikát és a kukoricát, majd forrósítsuk át. Keverjük bele a mascarponét és a reszelt parmezánt is.
  6. lépés 6
    A rizottó akkor van kész, amikor a rizsszemek még nem főttek túl, éppen harapható, ”al dente” állagúak és a rizottó kifejezetten krémes.
  7. lépés 7
    Tálaláskor szórjuk meg a rizottót aprított petrezselyemmel és osszuk el arányosan a tányérokban a garnélát.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Sajtos-paradicsomszószos csőben sült fus...

    Ízletes fokhagymás-olívaolajos paradicsomszósszal, kétféle sajttal és olajbogyóval, valamint szárított sonkával készül, sütőben sütve ez a finom és tartalmas fogás. Tökéletes lehet sietős hétköznapi vacsorának vagy másnapra a munkahelyi ebédlőasztalra.

  • Ázsiai tésztasaláta kukoricával

    Gyömbér, méz, chili szósz, rizsecet, lime, pirított szezámolaj - az ezekből készült öntet ízesíti ez...

  • Grillezett csirkemell olajbogyós-kukoric...

    A klasszikus olasz caprese ízvilág grill csirkemellre halmozva. Könnyen elkészíthető, de lazán elegá...