Ázsiai tésztasaláta kukoricával
Gyömbér, méz, chili szósz, rizsecet, lime, pirított szezámolaj - az ezekből készült öntet ízesíti ezt a különleges hajdinatésztás, ázsiai jellegű salátát. A receptet végül zöldségek és szuperédes kukorica teszik teljessé. Korianderrel és földimogyoróval a tetején tálaljuk.
Közepes nehézségű
2 személy
30 perc
Hozzávalók
2 személyre
1 doboz Bonduelle Gold Prémium Szuperédes Morzsolt Csemegekukorica
150 g soba (hajdina) tészta
1 répa
1 piros kaliforniai paprika
¼ kígyóuborka
2 szál újhagyma
füstölt tofu
hüvelykujjnyi gyömbér
2 ek. szójaszósz
2 ek. rizsecet
1 ek. méz
1 ek. édes chili szósz
½ lime
pirított szezámolaj
1 csokor koriander
5 dkg földimogyoró
150 g soba (hajdina) tészta
1 répa
1 piros kaliforniai paprika
¼ kígyóuborka
2 szál újhagyma
füstölt tofu
hüvelykujjnyi gyömbér
2 ek. szójaszósz
2 ek. rizsecet
1 ek. méz
1 ek. édes chili szósz
½ lime
pirított szezámolaj
1 csokor koriander
5 dkg földimogyoró
hozzávalók 2 személyre
1 doboz Bonduelle Gold Prémium Szuperédes Morzsolt Csemegekukorica
150 g soba (hajdina) tészta
1 répa
1 piros kaliforniai paprika
¼ kígyóuborka
2 szál újhagyma
füstölt tofu
hüvelykujjnyi gyömbér
2 ek. szójaszósz
2 ek. rizsecet
1 ek. méz
1 ek. édes chili szósz
½ lime
pirított szezámolaj
1 csokor koriander
5 dkg földimogyoró
150 g soba (hajdina) tészta
1 répa
1 piros kaliforniai paprika
¼ kígyóuborka
2 szál újhagyma
füstölt tofu
hüvelykujjnyi gyömbér
2 ek. szójaszósz
2 ek. rizsecet
1 ek. méz
1 ek. édes chili szósz
½ lime
pirított szezámolaj
1 csokor koriander
5 dkg földimogyoró
- lépés 1A tofut vágjuk kockára, egy papírtörlő segítségével itassuk le róla kissé a nedvességet, majd forró szezámolajban süssük meg.
- lépés 2A répát, a kaliforniai paprikát és az uborkát vágjuk julienne-re, az újhagymát srégen karikázzuk fel.
- lépés 3Keverjük össze a reszelt gyömbért a szezámolajjal, a rizsecettel, a mézzel, a chili szósszal, a szójaszósszal és a lime levével.
- lépés 4A tésztát a csomagoláson megadott ideig főzzük meg. Szűrjük le, majd öblítsük át hideg vízzel.
- lépés 5Tegyük a tésztát egy tálba, adjuk hozzá a felvágott zöldségeket, a kukoricát és a ropogós tofut, majd locsoljuk meg a dresszinggel és keverjük jól össze.
- lépés 6Tálaláskor szórjuk meg aprított korianderrel és durvára vágott mogyoróval.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Kukoricás-garnélás rizottó
A klasszikus rizottó receptet ezúttal garnélával, szuperédes kukoricával és kaliforniai paprikával színesítettük, majd mascarponéval és parmezánnal krémesítettük, hogy fejedelmi, ellenállhatalan fogást kapjunk.
Grillezett csirkemell olajbogyós-kukoricás salátával
A klasszikus olasz caprese ízvilág grill csirkemellre halmozva. Könnyen elkészíthető, de lazán elegáns recept a hozzá készült paradicsomos-rukkolás-lilahagymás salátával.
Sajtos-paradicsomszószos csőben sült fusilli
Ízletes fokhagymás-olívaolajos paradicsomszósszal, kétféle sajttal és olajbogyóval, valamint szárított sonkával készül, sütőben sütve ez a finom és tartalmas fogás. Tökéletes lehet sietős hétköznapi vacsorának vagy másnapra a munkahelyi ebédlőasztalra.
Fedezze fel ezt is...