Grillezett csirkemell olajbogyós-kukoricás salátával
A klasszikus olasz caprese ízvilág grill csirkemellre halmozva. Könnyen elkészíthető, de lazán elegáns recept a hozzá készült paradicsomos-rukkolás-lilahagymás salátával.
Közepes nehézségű
2 személy
40 perc
Hozzávalók
2 személyre
1 doboz Bonduelle Créatif Olíva Mix
1 csirkemell filé
1 mozzarella golyó
2 fürt koktélparadicsom
5 dkg parmezán
5 dkg fenyőmag
1 nagy csokor bazsalikom
5 ág kakukkfű
1 citrom
2 gerezd fokhagyma
½ zacskó rukkola
½ lilahagyma
olívaolaj
balzsamecet
só
bors
1 csirkemell filé
1 mozzarella golyó
2 fürt koktélparadicsom
5 dkg parmezán
5 dkg fenyőmag
1 nagy csokor bazsalikom
5 ág kakukkfű
1 citrom
2 gerezd fokhagyma
½ zacskó rukkola
½ lilahagyma
olívaolaj
balzsamecet
só
bors
hozzávalók 2 személyre
1 doboz Bonduelle Créatif Olíva Mix
1 csirkemell filé
1 mozzarella golyó
2 fürt koktélparadicsom
5 dkg parmezán
5 dkg fenyőmag
1 nagy csokor bazsalikom
5 ág kakukkfű
1 citrom
2 gerezd fokhagyma
½ zacskó rukkola
½ lilahagyma
olívaolaj
balzsamecet
só
bors
1 csirkemell filé
1 mozzarella golyó
2 fürt koktélparadicsom
5 dkg parmezán
5 dkg fenyőmag
1 nagy csokor bazsalikom
5 ág kakukkfű
1 citrom
2 gerezd fokhagyma
½ zacskó rukkola
½ lilahagyma
olívaolaj
balzsamecet
só
bors
- lépés 1A csirkemellet vágjuk félbe, majd egy vágódeszkára terítsünk folpackot, tegyük rá a 2 fél csirkemellet, borítsuk be egy másik fóliával és klopfolóval vagy sodrófával lapítgassuk ki egyenletesre.
- lépés 2Keverjünk ki 0,5 dl olívaolajat a citrom levével, kakukkfűvel, reszeljük bele az egyik gerezd fokhagymát és sózzuk, borsozzuk, majd öntsük a csirkére, amelyet előzőleg egy zárható zacskóba tettünk. Pihentessük hűtőben fél órát.
- lépés 3A salátához vágjuk félbe a koktélparadicsom felét és szeleteljük fel a lilahagymát, majd adjuk a rukkolához. Öntsük hozzá a Bonduelle Créatif Olíva Mixet. Locsoljuk meg kevés balzsamecettel és olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk. Tálalásig tegyük a hűtőbe.
- lépés 4A pestóhoz száraz serpenyőben picit pirítsuk meg a fenyőmagot, majd tegyük késes robotgépbe a bazsalikommal, fokhagymával, egy csipet sóval, a parmezánnal és az olívaolajjal, majd krémesítsük.
- lépés 5Forró grillserpenyőben kezdjük el sütni a csirkét, kb. 5-6 perc elteltével fordítsuk meg, majd helyezzünk mozzarella szeleteket a tetejére és így süssük készre.
- lépés 6Ameddig sül, vágjuk fel a maradék koktélparadicsomot, majd locsoljuk meg kevés balzsamecettel és sózzuk.
- lépés 7Tálaláskor halmozzunk a paradicsomból a mozzarellás sült csirke tetejére és kanalazzunk rá az illatos pestóból, kínáljuk mellé a színes salátát.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Sajtos-paradicsomszószos csőben sült fusilli
Ízletes fokhagymás-olívaolajos paradicsomszósszal, kétféle sajttal és olajbogyóval, valamint szárított sonkával készül, sütőben sütve ez a finom és tartalmas fogás. Tökéletes lehet sietős hétköznapi vacsorának vagy másnapra a munkahelyi ebédlőasztalra.
Kukoricás-garnélás rizottó
A klasszikus rizottó receptet ezúttal garnélával, szuperédes kukoricával és kaliforniai paprikával színesítettük, majd mascarponéval és parmezánnal krémesítettük, hogy fejedelmi, ellenállhatalan fogást kapjunk.
Ázsiai tésztasaláta kukoricával
Gyömbér, méz, chili szósz, rizsecet, lime, pirított szezámolaj - az ezekből készült öntet ízesíti ezt a különleges hajdinatésztás, ázsiai jellegű salátát. A receptet végül zöldségek és szuperédes kukorica teszik teljessé. Korianderrel és földimogyoróval a tetején tálaljuk.
Fedezze fel ezt is...