A klasszikus olasz caprese ízvilág grill csirkemellre halmozva. Könnyen elkészíthető, de lazán elegáns recept a hozzá készült paradicsomos-rukkolás-lilahagymás salátával.
Közepes nehézségű
2 személy
40 perc
Hozzávalók
2 személyre
1 doboz Bonduelle Créatif Olíva Mix
1 csirkemell filé
1 mozzarella golyó
2 fürt koktélparadicsom
5 dkg parmezán
5 dkg fenyőmag
1 nagy csokor bazsalikom
5 ág kakukkfű
1 citrom
2 gerezd fokhagyma
½ zacskó rukkola
½ lilahagyma
olívaolaj
balzsamecet
só
bors
hozzávalók 2 személyre
1 doboz Bonduelle Créatif Olíva Mix
1 csirkemell filé
1 mozzarella golyó
2 fürt koktélparadicsom
5 dkg parmezán
5 dkg fenyőmag
1 nagy csokor bazsalikom
5 ág kakukkfű
1 citrom
2 gerezd fokhagyma
½ zacskó rukkola
½ lilahagyma
olívaolaj
balzsamecet
só
bors
Termékajánlatunk a recepthez
Créatif Olíva zöldségkeverék
lépés 1
A csirkemellet vágjuk félbe, majd egy vágódeszkára terítsünk folpackot, tegyük rá a 2 fél csirkemellet, borítsuk be egy másik fóliával és klopfolóval vagy sodrófával lapítgassuk ki egyenletesre.
lépés 2
Keverjünk ki 0,5 dl olívaolajat a citrom levével, kakukkfűvel, reszeljük bele az egyik gerezd fokhagymát és sózzuk, borsozzuk, majd öntsük a csirkére, amelyet előzőleg egy zárható zacskóba tettünk. Pihentessük hűtőben fél órát.
lépés 3
A salátához vágjuk félbe a koktélparadicsom felét és szeleteljük fel a lilahagymát, majd adjuk a rukkolához. Öntsük hozzá a Bonduelle Créatif Olíva Mixet. Locsoljuk meg kevés balzsamecettel és olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk. Tálalásig tegyük a hűtőbe.
lépés 4
A pestóhoz száraz serpenyőben picit pirítsuk meg a fenyőmagot, majd tegyük késes robotgépbe a bazsalikommal, fokhagymával, egy csipet sóval, a parmezánnal és az olívaolajjal, majd krémesítsük.
lépés 5
Forró grillserpenyőben kezdjük el sütni a csirkét, kb. 5-6 perc elteltével fordítsuk meg, majd helyezzünk mozzarella szeleteket a tetejére és így süssük készre.
lépés 6
Ameddig sül, vágjuk fel a maradék koktélparadicsomot, majd locsoljuk meg kevés balzsamecettel és sózzuk.
lépés 7
Tálaláskor halmozzunk a paradicsomból a mozzarellás sült csirke tetejére és kanalazzunk rá az illatos pestóból, kínáljuk mellé a színes salátát.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Sajtos-paradicsomszószos csőben sült fus...
Ízletes fokhagymás-olívaolajos paradicsomszósszal, kétféle sajttal és olajbogyóval, valamint szárított sonkával készül, sütőben sütve ez a finom és tartalmas fogás. Tökéletes lehet sietős hétköznapi vacsorának vagy másnapra a munkahelyi ebédlőasztalra.
Kukoricás-garnélás rizottó
A klasszikus rizottó receptet ezúttal garnélával, szuperédes kukoricával és kaliforniai paprikával s...
Ázsiai tésztasaláta kukoricával
Gyömbér, méz, chili szósz, rizsecet, lime, pirított szezámolaj - az ezekből készült öntet ízesíti ez...