Kukoricás chili sin carne leves
A chili con carne ihlette leves recept, nyárra könnyebb formában, hús nélkül. A paradicsomos, fűszeres, chilis levesbe kaliforniai paprikát, édes kukoricát, vörösbabot teszünk, tálaláskor pedig sok sajttal a tetején kínáljuk, újhagymával és korianderrel megszórva, mellé tortilla chipssel.
Közepes nehézségű
5 személy
45 perc
Hozzávalók
5 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Vörösbab
1 doboz Bonduelle Gold Csemegekukorica
1 doboz hámozott paradicsom konzerv
1 hagyma
1 sárga kaliforniai paprika
2 ek. sűrített paradicsom
10 dkg cheddar
3 gerezd fokhagyma
1 chili paprika
2 szál újhagyma
tortilla chips
1 csokor koriander
1 tk. római kömény
1 tk. őrölt koriander
só
bors
olívaolaj
½ l alaplé vagy víz
1 doboz Bonduelle Gold Csemegekukorica
1 doboz hámozott paradicsom konzerv
1 hagyma
1 sárga kaliforniai paprika
2 ek. sűrített paradicsom
10 dkg cheddar
3 gerezd fokhagyma
1 chili paprika
2 szál újhagyma
tortilla chips
1 csokor koriander
1 tk. római kömény
1 tk. őrölt koriander
só
bors
olívaolaj
½ l alaplé vagy víz
hozzávalók 5 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Vörösbab
1 doboz Bonduelle Gold Csemegekukorica
1 doboz hámozott paradicsom konzerv
1 hagyma
1 sárga kaliforniai paprika
2 ek. sűrített paradicsom
10 dkg cheddar
3 gerezd fokhagyma
1 chili paprika
2 szál újhagyma
tortilla chips
1 csokor koriander
1 tk. római kömény
1 tk. őrölt koriander
só
bors
olívaolaj
½ l alaplé vagy víz
1 doboz Bonduelle Gold Csemegekukorica
1 doboz hámozott paradicsom konzerv
1 hagyma
1 sárga kaliforniai paprika
2 ek. sűrített paradicsom
10 dkg cheddar
3 gerezd fokhagyma
1 chili paprika
2 szál újhagyma
tortilla chips
1 csokor koriander
1 tk. római kömény
1 tk. őrölt koriander
só
bors
olívaolaj
½ l alaplé vagy víz
- lépés 1Vágjuk fel apróra a hagymát és a fokhagymát, a chilit magozzuk ki és karikázzuk fel (ellenőrizzük, hogy mennyire csípős, és ennek megfelelő mennyiséget használjunk, ízlésünknek megfelelően).
- lépés 2Kezdjük el olajon dinsztelni a hagymát, mikor kezd puhulni, adjuk hozzá a fokhagymát és a chilit és kevergessük pár percig, majd keverjük hozzá az őrölt fűszereket is.
- lépés 3Daraboljuk fel a kaliforniai paprikát és adjuk a lábas tartalmához, majd öntsük hozzá a sűrített paradicsomot és a paradicsom konzervet, ha egész paradicsomok vannak benne, azokat nyomjuk szét. Sózzuk, borsozzuk és öntsük hozzá az alaplevet. Főzzük össze 15-20 perc alatt.
- lépés 4Adjuk hozzá a kukoricát és a babot és főzzük további 5 percig. Ha túl sűrű lenne, adjunk hozzá még vizet.
- lépés 5Tálaláskor szórjuk meg szeletelt újhagymával, reszelt cheddarral, vágott korianderrel és végül törjünk bele tortilla chipset.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Vajbableves csirkével és vargányagombával
Enyhén savanykás, joghurtos leves recept vajbabbal és zöldhüvelyű vágott zöldbabbal, csirkével és vargányagombával - laktató, akár főételként is megállja a helyét.
Csirke saslik tortillában kukoricás salátával
Ez a tortilla recept a balkáni konyha jegyében tzatzikivel egészül ki, melynek további különlegessége, hogy a csirkemell saslik joghurtos pácban és nyárson sülve készült. Tökéletes nyáresti fogás, amit akár egy grillezésen is bevethetünk.
Kukoricás-garnélás rizottó
A klasszikus rizottó receptet ezúttal garnélával, szuperédes kukoricával és kaliforniai paprikával színesítettük, majd mascarponéval és parmezánnal krémesítettük, hogy fejedelmi, ellenállhatalan fogást kapjunk.
Fedezze fel ezt is...