Kukoricapüré grillezett garnélával
Bambusznyársra szúrt, sült rákok ízletes kukoricapürével a tengerparti nyári esték megidézéséhez. Elsőre szokatlannak tűnhet, de ígérjük, hogy nagyszerű ízkombináció ez a recept!
Közepes nehézségű
4 személy
25 perc
15 perc
Drága
Hozzávalók
4 személyre
kis bambusznyársak
25 dkg előfőzött garnéla, fejtől megfosztva
2 citrom
2 dl olivaolaj
fél citrom leve
kakukkfű
2 préselt fokhagymagerezd
2 konzerv Bonduelle Gold csemegekukorica
2 dl tejszín
só
25 dkg előfőzött garnéla, fejtől megfosztva
2 citrom
2 dl olivaolaj
fél citrom leve
kakukkfű
2 préselt fokhagymagerezd
2 konzerv Bonduelle Gold csemegekukorica
2 dl tejszín
só
hozzávalók 4 személyre
kis bambusznyársak
25 dkg előfőzött garnéla, fejtől megfosztva
2 citrom
2 dl olivaolaj
fél citrom leve
kakukkfű
2 préselt fokhagymagerezd
2 konzerv Bonduelle Gold csemegekukorica
2 dl tejszín
só
25 dkg előfőzött garnéla, fejtől megfosztva
2 citrom
2 dl olivaolaj
fél citrom leve
kakukkfű
2 préselt fokhagymagerezd
2 konzerv Bonduelle Gold csemegekukorica
2 dl tejszín
só
- lépés 1Előzetesen vízbe áztatjuk a bambusznyársakat, nehogy lángra kapjanak a sütésnél. Ezt követően elkészítjük a pácot. Az olívaolajat elkeverjük a citromlével, a zúzott fokhagymával és a kakukkfűvel.
- lépés 2A garnélákat sorba felszúrjuk a nyársakra úgy, hogy mindegyik közé teszünk egy-egy citromgerezdet, majd egy tálba fektetve, a pácot ráöntve, 20 percig pihentetjük. Eközben a Gold kukoricát összeturmixoljuk a tejszínnel és 1-2 csipet sóval.
- lépés 3A pácidő leteltével forró grillre helyezzük a nyársakat, melyeknek mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk, majd a tálalás előtt felmelegített kukoricapüré mellé helyezzük.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Csirke saslik tortillában kukoricás salátával
Ez a tortilla recept a balkáni konyha jegyében tzatzikivel egészül ki, melynek további különlegessége, hogy a csirkemell saslik joghurtos pácban és nyárson sülve készült. Tökéletes nyáresti fogás, amit akár egy grillezésen is bevethetünk.
Mexikói csirke pikánsan
Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.
Sajtos-paradicsomszószos csőben sült fusilli
Ízletes fokhagymás-olívaolajos paradicsomszósszal, kétféle sajttal és olajbogyóval, valamint szárított sonkával készül, sütőben sütve ez a finom és tartalmas fogás. Tökéletes lehet sietős hétköznapi vacsorának vagy másnapra a munkahelyi ebédlőasztalra.
Fedezze fel ezt is...