Kukoricapüré grillezett garnélával

Bambusznyársra szúrt, sült rákok ízletes kukoricapürével a tengerparti nyári esték megidézéséhez. Elsőre szokatlannak tűnhet, de ígérjük, hogy nagyszerű ízkombináció ez a recept!
Közepes nehézségű
4 személy
25 perc
15 perc
Drága
Hozzávalók
4 személyre
kis bambusznyársak

25 dkg előfőzött garnéla, fejtől megfosztva

2 citrom

2 dl olivaolaj

fél citrom leve

kakukkfű

2 préselt fokhagymagerezd

2 konzerv Bonduelle Gold csemegekukorica

2 dl tejszín

hozzávalók 4 személyre
kis bambusznyársak

25 dkg előfőzött garnéla, fejtől megfosztva

2 citrom

2 dl olivaolaj

fél citrom leve

kakukkfű

2 préselt fokhagymagerezd

2 konzerv Bonduelle Gold csemegekukorica

2 dl tejszín

Termékajánlatunk a recepthez

Gold Csemegekukorica
  1. lépés 1
    Előzetesen vízbe áztatjuk a bambusznyársakat, nehogy lángra kapjanak a sütésnél. Ezt követően elkészítjük a pácot. Az olívaolajat elkeverjük a citromlével, a zúzott fokhagymával és a kakukkfűvel.
  2. lépés 2
    A garnélákat sorba felszúrjuk a nyársakra úgy, hogy mindegyik közé teszünk egy-egy citromgerezdet, majd egy tálba fektetve, a pácot ráöntve, 20 percig pihentetjük. Eközben a Gold kukoricát összeturmixoljuk a tejszínnel és 1-2 csipet sóval.
  3. lépés 3
    A pácidő leteltével forró grillre helyezzük a nyársakat, melyeknek mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk, majd a tálalás előtt felmelegített kukoricapüré mellé helyezzük.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Csirke saslik tortillában kukoricás salátával

    Ez a tortilla recept a balkáni konyha jegyében tzatzikivel egészül ki, melynek további különlegessége, hogy a csirkemell saslik joghurtos pácban és nyárson sülve készült. Tökéletes nyáresti fogás, amit akár egy grillezésen is bevethetünk.

  • Mexikói csirke pikánsan

    Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.

  • Sajtos-paradicsomszószos csőben sült fusilli

    Ízletes fokhagymás-olívaolajos paradicsomszósszal, kétféle sajttal és olajbogyóval, valamint szárított sonkával készül, sütőben sütve ez a finom és tartalmas fogás. Tökéletes lehet sietős hétköznapi vacsorának vagy másnapra a munkahelyi ebédlőasztalra.