Kukoricakrémleves baconmorzsával, sajtos-karamellizált hagymás pirítóssal
A krémes kukoricaleves az izgalmas pirítóssal ellenállhatatlan párosítás és önmagában is kitesz egy fogást a sietős hétköznapokon. Ne sajnáljuk tőle a baconmorzsát sem!
Közepes nehézségű
4 személy
40 perc
40 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 db Bonduelle Családi Gold csemegekukorica (670 g)
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1,5 dl tejszín
6 szelet bacon
0,5 liter alaplé
2 nagy lilahagyma
10 dkg ementáli sajt
4 szelet kenyér
5 dkg vaj
1 ek barnacukor
2 ek balzsamecet
2 tk curry fűszerkeverék
só
bors
olívaolaj
napraforgó olaj
friss kakukkfű (opcionális)
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1,5 dl tejszín
6 szelet bacon
0,5 liter alaplé
2 nagy lilahagyma
10 dkg ementáli sajt
4 szelet kenyér
5 dkg vaj
1 ek barnacukor
2 ek balzsamecet
2 tk curry fűszerkeverék
só
bors
olívaolaj
napraforgó olaj
friss kakukkfű (opcionális)
hozzávalók 4 személyre
1 db Bonduelle Családi Gold csemegekukorica (670 g)
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1,5 dl tejszín
6 szelet bacon
0,5 liter alaplé
2 nagy lilahagyma
10 dkg ementáli sajt
4 szelet kenyér
5 dkg vaj
1 ek barnacukor
2 ek balzsamecet
2 tk curry fűszerkeverék
só
bors
olívaolaj
napraforgó olaj
friss kakukkfű (opcionális)
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1,5 dl tejszín
6 szelet bacon
0,5 liter alaplé
2 nagy lilahagyma
10 dkg ementáli sajt
4 szelet kenyér
5 dkg vaj
1 ek barnacukor
2 ek balzsamecet
2 tk curry fűszerkeverék
só
bors
olívaolaj
napraforgó olaj
friss kakukkfű (opcionális)
- lépés 1A bacont tegyük két sütőpapír közé és helyezzük a tepsibe. A tetejére tegyünk egy nehezebb tálat (olyat, ami a sütőbe tehető) vagy egy másik tepsit és 180 fokon süssük 15 percig.
- lépés 2Egy lábosban hevítsünk olívaolajat és kezdjük el dinsztelni az apróra vágott vöröshagymát, majd pár perc múlva reszeljük hozzá a fokhagymát is és pároljuk üvegesre. Szórjuk meg curryvel és keverjük el.
- lépés 3Csöpögtessük le a kukoricakonzerveket és öntsük a lábosba, majd adjuk hozzá az alaplevet, sózzuk, borsozzuk és forraljuk fel.
- lépés 4Ezalatt készítsük el a karamellizált lilahagymát: a hagymákat vágjuk félbe és vékonyan szeleteljük fel, majd melegítsünk olajat egy serpenyőben és kezdjük el párolni. Kis fokozaton kb. 15 percig pároljuk, néha keverjük meg. Amikor már összeesett és sötétebb színű lett, adjuk hozzá a cukrot és a balzsamecetet és főzzük még pár percig.
- lépés 5Ha a leves felforrt, adjuk hozzá a tejszínt és pürésítsük.
- lépés 6Kenjük meg a kenyérszeleteket vajjal, tegyünk a karamellizált hagymából a tetejére és reszeljünk rá sajtot, majd tegyük a sütőbe grill fokozatra és süssük, ameddig a sajt megolvad.
- lépés 7Tálalásnál a kimert leves tetejére törjünk kis darabokat a ropogósra sült bacon-ból, egy kevés kakukkfűvel is megszórhatjuk, mellé pedig kínáljuk a hagymás-sajtos pirítóst.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Sajtos-paradicsomszószos csőben sült fusilli
Ízletes fokhagymás-olívaolajos paradicsomszósszal, kétféle sajttal és olajbogyóval, valamint szárított sonkával készül, sütőben sütve ez a finom és tartalmas fogás. Tökéletes lehet sietős hétköznapi vacsorának vagy másnapra a munkahelyi ebédlőasztalra.
Mini hamburger kukoricás coleslaw salátával
Pont mint a nagy hamburger, de most mini változatban, piknikre hangolva, fogpiszkálóval átszúrva. Klasszikus coleslaw saláta receptet érdemes készíteni hozzá egy kis csavarral: finom, édes kukoricával.
Sonkás-kukoricás frittata
Finom, olcsó, ráadásul könnyen elkészíthető recept! A tojásos lepénybe ezúttal párolt póréhagyma, főtt sonka, kukorica és friss petrezselyem került, amely könnyen tárolható, így másnapra is tökéletes.
Fedezze fel ezt is...