A dinsztelt hagymás, kukoricás-krumplis tölteléket curryvel fűszerezzük és ezzel töltjük meg a réteslapokat, amiket háromszög alakúra hajtunk. Végül fekete szezámmaggal a tetején megszórva sütjük meg. Kiváló recept uzsonnához vagy baráti összejövetelekre.
A megpucolt, felkockázott krumplit tegyük fel főzni sós vízben.
lépés 2
A hagymát vágjuk apróra és dinszteljük meg aranysárgára, majd szórjuk meg a curryvel.
lépés 3
Adjuk hozzá a leszűrt krumplit, sózzuk és egy villa segítségével törjük át kissé darabosra. Öntsünk hozzá egy kevés vizet, hogy krémesebb legyen.
lépés 4
Keverjük bele a kukoricát és a vágott petrezselymet.
lépés 5
A réteslapokból először egyet fektessünk egy nedves konyharuhára, kenjük meg olvasztott vajjal egy ecset segítségével, majd fektessünk rá még egy lapot és azt is kenjük át. Vágjunk belőle négyzeteket és töltsük bele a tölteléket, majd hajtsuk félbe háromszög alakban. A széleit jól nyomkodjuk le.
lépés 6
Kenjük meg a háromszögeket vajjal és szórjuk meg fekete szezámmaggal.
lépés 7
A 190 fokra előmelegített sütőben süssük készre.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Cukkinis-kukoricás lepény joghurttal
Könnyen, nagyjából fél óra alatt összeüthető édes-sós snack recept joghurt mártogatóssal, amelynek elkészítésébe a gyerekeket is bevonhatjuk.
Sajtos quesadilla guacamoléval
Egy egyszerűen és viszonylag gyorsan elkészíthető tex-mex „finger food” recept, amit pikánssága miat...
Chilis kukoricás mártogatós
Az édes kukoricát canellini fehérbabbal, illetve egy kevés tejföllel krémesítjük és chilivel, füstöl...